Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Новини\Мемуари/Біографії

Новини

07.01.2012|14:19|Буквоїд

Стів Джобс. Біографія засновника компанії Apple

Перша та єдина офіційна біографія Стіва Джобса, найвідомішого технологічного гуру світу та засновника компанії Apple, від автора біографій-бестселерів Бенджамина Франкліна та Альберта Ейнштейна.

В основу книги покладено понад сорок інтерв´ю з Джобсом, проведених упродовж двох років - а також інтерв´ю з понад сотнею його родичів, друзів, ворогів, конкурентів і колег. Волтер Айзексон написав захоплюючу історію життя, що радше нагадувало американські гірки, надзвичайно активної особистості, творчого підприємця, чиє прагнення досконалості та нестримна енергія здійснили революцію в шести сферах: персональні комп´ютери, мультфільми, музика, телефони, планшетні комп´ютери та видавництво електронних товарів. 

Попри те, що Джобс брав участь у написанні цієї книги, він не висловлював бажання контролювати написане і не просив дати йому текст книги на вичитку перед публікацією. Він нікуди не чіпляв ярлика: «Вхід заборонений». Стів заохочував усіх, кого знав, бути щирими. Та й сам говорив відверто, інколи навіть жорстко, про людей, із якими він працював чи змагався. Його друзі, недруги й колеги діляться своїми непричесаними думками з приводу його прагнень, перфекціонізму, нав´язливих ідей, майстерності, витівок, невиправного бажання контролювати - усього того, що сформувало його підхід до бізнесу та ті інноваційні продукти, які виникли в результаті його творчості. 

Джобс, зі своїми внутрішніми чортиками, міг перетворити життя оточуючих на пекло. Водночас, яскраві риси його особистості, його захоплення і його творіння, точнісінько так само, як і програмна й матеріальна складові комп´ютерів Apple прекрасно доповнювали одна одну й були частинами єдиного цілого. Розповідь про його життя - повчальна й застережлива, наповнена уроками щодо інновацій, характеру, лідерства та цінностей. 

Останній раз Айзексон бачився з Джобсом за кілька тижнів до смерті останнього, у нього вдома в Пало-Альто. Джобс сказав тоді: «Я хочу, щоб мої діти дізналися, яким я був. У мене не завжди вистачало часу спілкуватися з ними». 

Волтер Айзексон. Стів Джобс. Біографія засновника компанії Apple. К.: Брайт Букс, 2011. - 608 с.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери