Новини

14.03.2013|09:00|Буквоїд

У Львові готується до друку енциклопедія споживчої кооперації України

У Львові готується до друку унікальна праця – монографія «Споживча кооперація України.

Від зародження до сьогодення». Над її створенням працювало 16 науковців з усієї країни, серед яких Голова Правління Укоопспілки Владислав Гончаренко, вчені Львівської комерційної академії, Полтавського університету економіки і торгівлі та Вінницького кооперативного торговельно-економічного інституту.

Унікальність видання в тому, що воно охоплює історію споживчої кооперації в Україні від появи перших споживчих товариств до характеристики сучасних кооперативних організацій. Упродовж 5 років автори опрацювали матеріали 12 вітчизняних архівів, численні наукові дослідження не лише українських, а й російських, польських, англійських, німецьких та інших зарубіжних вчених. Викликає захоплення глибокий історіографічний аналіз праць попередників, ретельно складені іменний та географічний покажчики, ошатне, зі смаком, оформлення.

Цю книгу сміливо можна назвати енциклопедією споживчої кооперації. У ній подано найважливіші документи (закони, статути). Енциклопедичний характер носять також біографічні довідки найвидатніших діячів вітчизняного кооперативного руху. Фундаментальне видання, що охоплює 976 сторінок, містить майже 700 унікальних світлин, значна частина яких вперше введена в науковий обіг.

«Я радий, що в Україні нарешті з´явиться така книга, - зазначив Голова Правління Укоопспілки Владислав Гончаренко. - Споживча кооперація України має давню історію, її не охопити навіть на майже тисяча сторінках книги, але те, що вже зафіксовано у ній, дає можливість глибше усвідомити особливості розвитку підприємництва в Україні, проаналізувати умови, в яких зароджувалася та здійснювалася господарська діяльність соціально активних українців».

Монографічне дослідження «Споживча кооперація України. Від зародження до сьогодення» покликане дати кооперативній науці, фахівцям-кооператорам, керівникам господарських організацій, студентам вищих навчальних закладів та широкому загалу знання про сутність споживчої кооперації, її місце та роль в історичному й економічному процесі, розкрити основні етапи розвитку кооперативного руху та його вплив на господарське і суспільне життя країни.

Діяльність навчальних закладів Укоопспілки, серед яких Полтавський університет економіки і торгівлі (ПУЕТ), Львівська комерційна академія (ЛКА), Вінницький кооперативний інститут (ВКІ) та Хмельницький кооперативний торговельно-економічний інститут (ХКТЕІ), 19 коледжів та технікумів, спрямована на підготовку фахівців для підприємств споживчої кооперації України й інших бізнес-структур.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери