Новини

04.03.2013|18:42|Буквоїд

Родрік Брейтвейт. «Афганці»

Книга Р. Бретвейта, спираючись на численні публікації та свідчення очевидців, відтворює маловідомі сторінки війни, яку вів Совєтський Союз в Афганістані у 1979-1989 роках.

Проводячи історичні паралелі, аналізуючи передумови цієї війни та розкриваючи її характер, автор показує, як вона позначилася на долях багатьох людей, і порушує низку досі актуальних питань: за що гинули молоді люди з усіх республік колишнього Совєтського Союзу на чужій землі? Чиї інтереси вони захищали? 

"У грудні 1979 р. до Афганістану ввійшли совєтські загони, захопили важливі об´єкти в Кабулі, штурмували палац Аміна й убили самого президента. Совєтські наміри були скромні: охороняти головні міста й дороги, стабілізувати урядування, провести навчання афганської армії та поліції - й покинути країну за півроку. Натомість вони встрягли у криваву війну, з якої довелося вибиратися дев´ять років і п´ятдесят два дні." 

Родрік Брейтвейт - британський дипломат. 1988-1992 - виконував обов´язки Посла Великобританії у Москві. На його дипломатичну каденцію припав розпад Радянського Союзу та формування Російської Федерації. Про Росію та СССР написав три книги. 

Родрік Брейтвейт. Афганці. - К.: Темпора, 2013. - 480 с.

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери