Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Події

10.03.2014|16:22|Буквоїд

Акунін: В України все у неї буде добре і без Криму, а майбутнє Росії - похмуре

Російський письменник спрогнозував, чого слід сподіватися Російській державі у разі приєднання до неї Криму

Захід не поскупиться, щоби зробити Україну вітриною демократичних цінностей, і кримчани ще гірко пошкодують, що відокремилися.

Так вважає російський письменник Борис Акунін.

"Я зараз думаю не про Україну. Тобто і про Україну, звичайно, теж, але це, зрештою, хоч і споріднена, проте ІНША країна, у якої свій шлях. Я бажаю цій країні всього найкращого. Вона довела мужністю і кров’ю, що вона – Країна. Думаю, все у неї буде добре і без Криму. Захід не поскупиться на допомогу, щоби зробити Україну вітриною демократичних цінностей. Кримчани, напевно, ще гірко пошкодують, що відокремилися", – написав він на своїй сторінці в Facebook.

При цьому Акунін спробував спрогнозувати, що чекає на Росію після приєднання до неї півострова.

"Унаслідок того, що Росія ввела на територію іншої держави свої збройні частини (що б там не брехав "божа-роса" Путін), відбудеться таке:

- Росія виявиться спершу в політичній ізоляції, а потім і в економічній. Гроші попливуть за кордон, інвестицій не буде, а нашому газу і нашій нафті світ швидко знайде заміну, так що паливні надприбутки закінчаться.

- Усе це разом із неминучим стрибком військових витрат спричинить спад економіки й падіння рубля, а потім, імовірно, і скасування його конвертованості. Так що з Анталією, Єгиптом і Таїландом доведеться розпрощатися.

- Різко подорожчають імпортні товари, а деякі з них просто зникнуть.

- Валютних запасів вистачить ненадовго. Щоб було чим платити зарплати і пенсії, уряд запустить друкарський верстат. Це призведе до інфляції і ще більшого зростання цін. А потім платити бюджетникам усе одно буде нічим. І держава стане банкрутом.

- Для того, щоб гасити зростаюче невдоволення, режиму доведеться поводитись щоразу жорсткіше, більш беззаконно. Інтернет буде кастрований і цензурований; про звичайні ЗМІ годі й казати. Число політв’язнів увесь час збільшуватиметься, і до цієї категорії почнуть потрапляти люди, далекі від політики. Будь-який протест каратиметься.

- Так, завдяки кримській авантюрі Путін забезпечив собі довічну владу. Засудив себе до неї. Тепер він просто побоїться йти у відставку. Проте ця пожиттєвість навряд чи виявиться довгою. І закінчиться вона відомо чим. Коли немає легального механізму зміни збанкрутілого режиму, вмикаються механізми революційні. А революція в багатонаціональній країні, до того ж яка володіє ядерною зброєю, це дуже страшно.

Я не лякаю і не каркаю. На жаль, усе це не просто дуже ймовірно, а практично неминуче. Хіба що станеться диво", – написав Борис Акунін.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери