Події

31.05.2010|13:16|Буквоїд

Французькі письменники перетнуть Росію на «літературному експресі»

У п´ятницю з Москви відправився експрес «Блез Сандрар», на якому за маршрутом Москва - Владивосток подорожують 16 відомих французьких письменників.

Акція була задумана як одна з ключових подій перехресного року «Росія-Франція - 2010».
Експрес «Блез Сандрар» отримав свою назву на честь видатного французького поета, який в 1913 році описав уявну подорож по Транссибірській магістралі в поемі «Проза про транссибірський експрес і маленьку Жанну Французьку».
Серед учасників цьогорічної подорожі — 16 відомих французьких літераторів, серед яких: - Жан Ешноз, Матіас Енар, Домінік Фернандес, Сільві Жермен, Гі Гоффет, Вільфрід Н´Сонде, Олів´є Ролень, Ежен Савицька, Жан-Філіпп Туссен, Мінь Тран Юї, Жан-Ноель Панкразі, Даніель Сальнан, Патрік Девіль та інші. Як відзначають організатори з французької сторони, мета подорожі - «виключно пізнавальна».
У програмі двотижневої поїздки, яка триватиме до 12 червня - зупинки в Нижньому Новгороді, Казані, Єкатеринбурзі, Новосибірську, Красноярську, Іркутську, Улан-Уде і Владивостоці, зустрічі з читачами, автограф-сесії, знайомство з культурними та історичними пам´ятками. Загальна довжина шляху с кладе майже 10 тисяч кілометрів.

Інформація: pro-books.ru



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери