Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Фестивалі

Події

25.05.2018|08:45|Буквоїд

Програма Довженко-Центру на Книжковому Арсеналі

До Книжкового Арсеналу – головної книжкової події року – Довженко-Центр підготував два довгоочікувані кінодослідження, насичену візуальну програму і чимало сюрпризів. Протягом фестивалю – з 30 травня по 3 червня – гості нашого стенду (В 2.14) мають нагоду придбати видання Довженко-Центру за видавничою ціною та відвідати заходи, присвячені важливим новинкам:

31 травня, четвер


16:00 – 17:45  «Кінозал».

Презентація книги «Ревізія Донбасу» з участю Сергія  Жадана

 

«Кіноревізія Донбасу. 2.0» – перша академічна розвідка, що досліджує місце донбаського регіону в історії української культури та кінематографа. Книга містить статті українських і зарубіжних дослідників, доповнених чи не найповнішою фільмографією Донбасу в українському радянському, пострадянському й сучасному світовому кіно. «Кіноревізія Донбасу. 2.0» проілюстрована рідкісними хронікальними фотографіями повсякденного Донбасу, які створюють інший, не виробничий, образ регіону. До збірки увійшов також тематичний твір Сергія Жадана, віршами якого розпочнеться презентація.

 

Вступне слово: кінознавчиня Довженко-Центру Анна Онуфрієнко

 

Показ фільму «Какофонія Донбасу» (реж. Ігор Мінаєв, 2017) з участю продюсера Юрія Леути

 

«Какофонія Донбасу» – фільм-міркування, ідея якого – дослідити створення міфу про Донбас, керуючись архівними матеріалами документального та ігрового кіно. Сюжет картини розгортається у двох площинах. Перша – життя очима радянської пропаганди та Донбас як вітрина ідеології. Друга – життя реальне, приховане від зайвих поглядів.


2 червня, субота
12:00 – 13:45 «Кінозал»

 

Дискусія «Український націонал-комунізм між революцією та терором» та презентація видання «Українська дилогія Михаїла Кауфмана»

 

Учасники: Оксана Забужко, Людмила Гриневич

Модеруватиме захід генеральний директор Довженко-Центру, письменник Іван Козленко

«Українська дилогія Михаїла Кауфмана» - перша спроба поглянути на українську спадщину режисера Михаїла Кауфмана. Більшість текстів, що увійшли до видання були віднайдені в архівах та заново повертаються до наукового обігу. Книжка укомплектована ексклюзивними DVD із відреставрованими фільмами «Навесні» і «Небувалий похід». Обидва фільми супроводжуються сучасним саундтреком та коментарем істориків, які дають можливість по-новому поглянути на класику українського кіно й дізнатися, що насправді залишилося за кадром і поза фокусом.

 

Показ фільму «Навесні» (реж. М. Кауфман,1929)

 

Вступне слово та коментар наживо Станіслава Цалика

___________________________________________

Спеціально для Книжкового Арсеналу Довженко-Центр підготував підбірку кіноплакатів, 3D-листівки, сумки, а також акційні пакети, у яких можна придбати з відчутною знижкою наші бестселери: Альбом кіноплакату 20-х років, dvd-колекції відреставрованої класики «КОЛО ДЗИҐИ», «Трилогія Довженко» та ін.

Детальніше про наші видання: http://www.dovzhenkocentre.org/catalogue/all/.


Де нас знайти:

Стенд Довженко-Центру В 2.14 у залі арт-видань
Мистецький Арсенал, вул. Лаврська, 12

Час роботи книжкового ярмарку:

30 травня, середа: з 14.00 до 22.00

31 травня-3 червня: з 10.00 до 20.00

Вартість вхідних квитків на Книжковий Арсенал:
дорослий – 70 грн
пільговий – 35 грн (для студентів, пенсіонерів за наявності відповідного документу)

сімейний – 150 грн

абонемент на всі дні фестивалю – 250 грн

 

 

Національний центр Олександра Довженка   – найбільший український кіноархів, що зберігає близько 5000 найменувань ігрових, документальних, анімаційних українських та закордонних фільмів. Є єдиним членом Міжнародної федерації кіноархівів ( FIAF ) в Україні. Здійснює реставрацію, збереження національних фільмів, особистих архівів кіномитців, музейних фондів, наукові дослідження в галузі кінематографії, дистрибуцію та промоцію українського кіно.

 

VІII Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» триватиме з 30 травня по 3 червня у Мистецькому Арсеналі. Інтелектуальна подія країни, що об’єднує літературу й мистецтво. цього року збере б лизько 200 українських письменників і 100 гостей з 31 країн світу. Понад 150 видавництв і нішевих проектів представлять свої найкращі новинки, а дизайнери, ілюстратори, художники – виставкові проекти.

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери