Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Фестивалі

Події

08.10.2015|09:20|Буквоїд

Мережа Global Ukrainians долучилася до поетичного туру Meridian Czernowitz - 2015

9-15 жовтня українські письменники та філософи вирушають у поетичний тур Європою, організований Міжнародною літературною корпорацією Meridian Czernowitz разом з мережею Global Ukrainians.

Meridian Czernowitz та Global Ukrainians об’єднують свої ресурси та можливості для реалізації основної мети: боротьба проти пропаганди та неправдивої інформації про актуальні події в України через поширення української літератури та культури в Європі.

Адже на сьогодні публічні особи, філософи, журналісти та митці є не лише виразниками громадської думки в Україні, але й бійцями на  інформаційному просторі.   Учасниками туру стануть  Ірена Карпа (письменниця, журналіст та  музикант), Ігор Померанцев (письменник, публіцист, працює на радіо “Свобода”), Катерина Бабкіна (письменниця, сценарист, куратор культурних проектів, публіцист)

“Війна посеред культури та культура серед війни” — наскрізна тема усіх подій поетичного туру, до якого входять 4 міста:    

9-10 жовтня 2015 року — Мец (Франція);

12 жовтня — Париж (Франція);

14 жовтня — Брюссель (Бельгія);

15 жовтня — Люксембург.

Літературні читання, інтелектуальні дискусії та неформальна комунікація з авторами та медіаторами подій спрямовані на те, щоб продемонструвати Європі, що Україна — мирна європейська країна з багатою історією та розвиненою культурою, країна з блискучим інтелектом.

Оскільки одним із напрямків діяльності Global Ukrainians є розвиток “культурної дипломатії”, здатної сприяти просуванню української культури та ідентичності, учасники всесвітньої мережі українських експатів активно долучилися до організації поетичного туру.

Анна Яворська, член мережі Global Ukrainians та представник НО Міст Україна-ЄС в Брюсселі, разом із партнером Ігорем Хохоляком, головою Товариства Українців у Бельгії, розпочали підготовку до туру ще в серпні 2015 року. Їм вдалося привабити іноземних партнерів для організації спільних заходів, віднайти оригінальні приміщення, провести комунікаційну кампанію та скоординувати логістику приїзду та поселення гостей з України.

“Як представник Global Ukrainians, я поділяю цінності та підтримую розроблені напрямки діяльності нашої платформи. Одним із наших пріоритетів є “культурна дипломатія”, в яку чудово вписався проект Meridian Czernowitz. Цей тур привертає жваву увагу іноземців та українців, які живуть закордоном. Дуже сподіваюся, що гості туру привезуть із собою особливу частинку України, спровокують гордість українців та вмотивують іноземців приїжджати до нашої країни частіше і відкривати для себе нові скарби нашої землі”, — зазначила Анна Яворська.

Нагадаємо, у вересні українськими містами (Харків, Львів та Чернівці) пройшов перший етап поетичного туру Meridian Czernowitz.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери