Re: цензії

14.09.2025|Тетяна Колядинська, м. Дніпро
За якими правилами “грали” радянські засоби масової інформації
03.09.2025|Ольга Шаф, м. Дніпро
«Був на рідній землі…»
02.09.2025|Віктор Вербич
Книга долі Федора Литвинюка: ціна вибору
01.09.2025|Василь Пазинич, поет, фізик-математик, член НСПУ, м. Суми
Одухотворений мегавулкан мезозойської ери
25.08.2025|Ярослав Поліщук
Шалений вертеп
25.08.2025|Ігор Зіньчук
Правди мало не буває
18.08.2025|Володимир Гладишев
«НЕМОВ СТОЛІТЬ НЕБАЧЕНИХ ВЕСНА – ПЕРЕД ОЧИМА СХОДИТЬ УКРАЇНА»
12.08.2025|Тетяна Торак, м. Івано-Франківськ
Полтавська хоку-центричність
07.08.2025|Ігор Чорний
Роки минають за роками…
06.08.2025|Ярослав Поліщук
Снити про щастя
Головна\Події\Фестивалі

Події

19.05.2013|18:48|Буквоїд

У Києві відкриється виставка «Їжа корінних американців»

23 травня о 16.30у Музеї Івана Гончара відкриється фотомистецька виставка «Їжа корінних американців», а також зустріч із шеф-кухарями Лоїс Еллен Франк і ВолтеромВайтвотером, демонстрацію приготуванняі дегустацію страв американських індіанців.

     Метою виставки, яка триватиме 21–26 травня 2013 р., є висвітлення питомо американського коріння багатьох популярних українських продуктів.

    23 травня о 17.00 відбудеться зустріч із представниками корінних американців, шеф-кухарями Лоїс Еллен Франк і Волтером Вайтвотером, які розкажуть про важливу роль, яку відіграють такі питомо американські харчові продукти, як картопля, кукурудза, помідори і боби, у багатьох спільнотах і культурах американських індіанців. Під час заходу буде проведено демонстрацію приготування їжі та її дегустацію.

    Д-р Лоїс Еллен Франк – корінна американська індіанка, шеф-кухар, історик кухні американських індіанців, кулінарний антрополог, письменниця й фотограф. Вона провела понад 25 років, документуючи процес приготування страв і спосіб життя індіанських громад на Південному Заході США, написала кілька статей і наукових досліджень на цю тему, зробила чимало фотографій. Це тривале захоплення життям громад корінних американців знайшло свою кульмінацію у її книжці “Страви південно-західних індіанських народів”, яку після опублікування було відзначено поважною нагородою імені Джеймса Бірда. Д-р Франк – ад’юнкт-професор Інституту мистецтв американських індіанців (IAIA), де вона читає студентам курс “Національні концепції їжі корінних американців”.   

     Лоїс Франк також є провідним викладачем мистецтва кулінарії у Кулінарній школі Санта Фе і шеф-кухарем/співвласником компанії “Red Mesa Cuisine”, разом із іншим корінним американським шеф-кухарем Волтером Вайтвотером із племені Діне (Навахо). Ця компанія, розташована у Санта Фе, пропонує обслуговування різноманітних заходів і проведення освітніх семінарів із використанням корінних американських, місцевих та екологічно безпечних страв. Лоїс вирощує і купує у корінних племен натуральні інгредієнти, зібрані ними вручну по всіх американських територіях, і вводить ці інгредієнти у сезонні меню.

   Волтер Вайтвотер веде свій рід із племені Діне (Навахо). Він виростав в умовах дотримування традицій і почав готувати їжу ще малим хлопцем, коли побачив, як це роблять люди під час певних традиційних церемоній, що їх відвідувала його родина. Професійно куховарити він почав у 1992 році. Вайтвотер був кулінарним радником книжки “Страви південно-західних індіанських народів” і виступав у кількох телевізійних шоу, зокрема у таких, як “Південно-західна кухня з Боббі Флеєм” і “Таємне життя південно-західних страв”. Вайтвотер веде курси куховарства у Кулінарній школі Санта Фе, спеціалізуючись на приготуванні корінних американських страв Південного Заходу.  

 

Вхід на відкриття виставки та зустріч 23.05.2013 ­- за попереднім записом:

 тел. 050-355-18-43, mitnovetskaii@state.gov (Ія Мітновецька, Посольство США)

 

Виставка триватиме з 21 по 26 травня щодня, окрім понеділка, з 10:00 до 17:30 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери