Головна\Події\Фестивалі

Події

29.11.2012|22:56|Буквоїд

У Києві відбудеться джазовий фестиваль Jazz Bez 2012

Джазовий клуб Jazzvaспільно зМистецьким об’єднанням Дзиґа (Львів)та Польським Інститутом у Києві 13 та 14 грудня приймає в столиці ХІІ Міжнародний джазовий фестиваль Jazz Bez.

Jazz Bez - це транскордонний музичний марафон, який щороку єднає довкола джазу десятки виконавців і тисячі слухачів з культурних центрів України та Польщі.

Вже дванадцять років поспіль Jazz Bez провокує публіку до роздумів, а музикантів - до пошуку нових відтінків джазу та експериментів. Родзинкою цього заходу є поєднання максимальної кількості джазових стилів: swing, fusion, bebop, jazz rock, funk, cool, free jazz.

Фестиваль об´єднає 16 міст України та Польщі: Львів, Луцьк, Київ, Харків, Тернопіль, Івано-Франківськ, Рівне, Черкаси, Севастополь, Одесу, Перемишль, Люблін, Санок, Новицю, Ярослав та Білосток, де одночасно виступатимуть джазові колективи світового масштабу. В рамках події джазуватимуть більше 100 музикантів з США, Канади, Ізраїлю, Німеччини, Швейцарії, Великобританії, Португалії, Росії, Литви, Польщі та України.

У Києві  Jazz Bez влаштує концерти джазових проектів: Vinita Formation (США-Канада),  High Definition (Польща), Marinita Trio (Україна), JT Fresh (Україна).

13 грудня

КМЦ НаУКМА, Актовий зал (вул. Іллінська, 9)

19.00. Ціна квитків: 150, 100, 80 грн.

Vinita Formation є вдалим поєднанням кращих зразків сучасного мейнстрім-джазу з присмаком актуального нью-йоркського звучання, істинного «чорного» ритму та захоплюючих інтелектуальних експериментів. Очолює квартет один із найбільш прогресивних нью-йоркських саксофоністів Маркус Стрікленд, який,  одного боку, в своїй грі зберігає дуже багато звучання традиції, з іншого - готовий завжди відкритися новому. В складі також: Френк Паркер (барабани), який записав з Куртом Елінгом спільний альбом Man in the Air, номінований на Греммі, а також співпрацював з Джоном Патітуччі, Роєм Хардгрувом, Джо Ловано, Ренді Брекером та іншими зірками; Скотт Кемп (контрабас) та Алекс Максимів (гітара).

High Definition є одним з найактуальніших проектів джазової Польші. Молоді виконавці сміливо експериментують. Гурт є новою хвилею в авангардній музиці, що підтверджують впевнені та успішні виступи на європейській сцені, і незабаром на них чекає тур по США. Лідер гурту Пьотр Ожеховскі - молодий віртуозний піаніст, який став переможцем в одному з найвідоміших джазових фестивалів світу Montreux Jazz Festival 2011 та співпрацював з таким композиторами як Кшиштоф Пендерецький, Стівен Райх та гітаристом Portishead Адріаном Атлі. В активі колективу співпраця та спільний тур з Ренді Брекером (труба). В складі також: Матеуш Сліва (саксофон), Алан Викпіш (контрабас) та Патрік Добош (барабани).

14 грудня

КМЦ НаУКМА, Підwall (вул. Іллінська, 9)

20.00. Ціна квитків: 60 грн. (квитки на вході)

Marinita Trio - це органічне поєднання різних фольклорних традицій із джазовою та академічною музикою. Солістка гурту Марина Захарова блискуче володіє голосом та інструментом, має барвисту етнічну манеру співу, легко і природно використовує складні ритми, притаманні близькосхідній, тюркській, балканській та ромській традиціям. В складі також: Євген Седько (гітара) та Орхан Агабейлі (перкусія).

JT Fresh - у репертуарі квінтету перевірена десятиліттями класика джазу. Завдяки оригінальним аранжуванням групи вона набуває абсолютно нового звучання. Учасники гурту граюсь і авторську музику, в якій намагаються проявити свій індивідуальний стиль.Склад: Сергій Стародубов (клавіші), Олександр Новаков (бас-гітара), Назар Поливка (барабани), Катіко Пурцеладзе (вокал) і спеціальний гість Богдан Гуменюк (саксофон).

Організатор фестивалю у Києві - джазовий клуб Джезва

Квитки можна придбати: на сайті biletik.ua



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

19.05.2024|11:47
В Україні видали першу частину з трилогії Соми Морґенштерна
19.05.2024|11:41
«Мій розмір – Чернівці»: у «Видавництві 21» триває передпродаж нової книжки Володимира Килинича
19.05.2024|11:36
Вільні голоси Криму. До друку готують документальну книжку про кримських політв’язнів
17.05.2024|14:06
Оголошено короткий список VI Всеукраїнського літературного конкурсу малої прози імені Івана Чендея
10.05.2024|18:25
ВСЛ оголосило передзамовлення на книжку Сергія Руденка "Анатомія ненависті. путін і Україна"
07.05.2024|08:27
11-12 травня у Львові відбудеться Coffee, Books & Vintage Festival #4
03.05.2024|13:07
Видавництво "Комубук" відкрило передзамовлення на новий роман Софії Андрухович "Катананхе"
02.05.2024|06:31
У Києві відкриється виставка фоторобіт Максима Кривцова
30.04.2024|08:08
100 найкращих книжок фестивалю «Книжкова країна»
27.04.2024|18:07
Культовий роман Любка Дереша "Культ" вийшов у ВСЛ


Партнери