Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Фестивалі

Події

27.04.2011|17:41|Буквоїд

Завтра у Львові розпочинається міжнародний дитячий фестиваль

28-30 квітня відбудеться Львівський міжнародний дитячий фестиваль.

Розпочнеться він яскравою кольоровою ходою центром Львова дітей в костюмах літературних героїв, учасників танцювальних і театральних дитячих колективів,

спортсменів, найкращих читачів з усіх областей України. У відкритті заходу візьмуть участь

Талісмани Турніру «ЄВРО 2012 Україна» Славек і Славко. Сфотографуватися із Талісманами зможе кожна дитина.

 

Для дітей-гостей заходу працюватимуть більше, ніж 15 розважально-пізнавальних зон. За три дні Фестивалю відбудеться близько 300 цікавих подій і акцій для дітей, 50 майстер-класів, книжкові лотереї і конкурси. Про це повідомили організатори Фестивалю під час прес-конференції з нагоди відкриття Міжнародного дитячого фестивалю у Львові.

 

«Вже у цей четвер Львів стане яскравим, кольоровим і дуже дитячим, тому що 28-30 квітня у місті відбуватиметься наш Львівський міжнародний дитячий фестиваль. В цьому році ми змінили формат фестивалю: буде багато ігор і розваг для дітей. І це буде насправді дуже цікаво і незвичайно! Адже на справжньому фестивалі має бути стільки цікавих подій, як на небі зірочок», - розповіла організатор Львівського міжнародного дитячого Фестивалю, президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль.

 

Під час фестивалю відвідувачі і гості зможуть спостерігати встановлення своєрідних «рекордів», як от створення найменшими учасниками монументального художнього панно «Кольоровий світ» розміром 20 метрів, 120 годин безкоштовних різноманітних майстер-класів, а також одночасне експонування 400 ілюстрацій для дитячих книжок від художників зі світовим ім’ям. Організатори очікують понад 25 тисяч гостей із різних куточків України.

 

Головна мета Львівського міжнародного дитячого фестивалю – популяризація читання українських книжок серед дітей та їхніх батьків.

 

«Кожне видавництво, яке приїде на Фестиваль, готує багато книжкових новинок. Дитячий фестиваль підтримало дуже багато фахівців і професіоналів своєї справи. Вони роблять вагомий внесок у промоцію читання дитячих книжок. Це дуже важливо, адже ми віримо: на наших книжках виростають нові люди, серед яких –і майбутній Президент України. Якщо діти виростатимуть на гарних українських книгах, то Україна нарешті стане «зіркою» і отримає вагомий статус серед країн Європи», - переконана учасниця Львівського міжнародного дитячого фестивалю, письменниця Мар’яна Савка.   

 

У межах заходу відбуватиметься перший у Львові Фестиваль дитячої творчості та мистецтва та Міжнародна виставка ілюстрацій. Під час цих заходів досвідчені вчителі вчитимуть дітей акторській майстерності, для усіх бажаючих працюватиме кваліфікований психолог. До участі у фестивалі запрошено дітей із усіх областей України, Києва і АР Крим.

 

Діти зможуть поспілкуватися з такими відомими письменниками і художниками як Кястутіс Каспаравічюс і Паулюс Йодішюс з Литви,Галина Малик і Сашко Лірник, Дмитр Павличко і Марія Чумарна та іншими. Спеціальним гостем Фестивалю стане Барбара Космовська - популярна польська письменниця, чиї твори для молоді належать до найулюбленіших книжок польських підлітків та їхніх батьків.

 

На фестивалі на малечу очікує безліч майстер-класів з-понад 30 різних мистецьких «дисциплін»: акторська майстерність, батік, боді-арт, лялька-мотанка. Зокрема, під час акції «Створюємо чудо-книжку» дітей навчатимуть такі відомі литовські художники, як Сігуте Хлебінскайте та Паулюс Йодішюс. А «Книжка від зірки» подарує дітям артистичні виконання улюблених казок віз зірок шоу-бізнесу: казкарями стануть гурт «Мері», вокаліст гурту «Перкалаба» Андрій Федотов, співачка Олена Корнєєва. Серед запрошених зірок-казкарів – улюблений малечею Левко Дурко, гурт «Ґорґішелі», Мирослав Кувалдін, Віктор Винник, Андрій Федотов і Наталка Карпа та інші.

 

28 квітня, у перший день, на гостей Фестивалю очікують казковий парад-маскарад, участь у якому можуть узяти всі охочі. На на урочисте відкриття Львівського міжнародного дитячого фестивалю приїдуть Талісмани «Євро-2012» Славек і Славко, сфотографуватися із якими зможе кожна дитина. У перший день на дітей очікує безліч цікавинок: автограф-сесія Дмитра Павличка, читання улюблених казок Тамарою Ґорґішелі і Левком Дурком, а також створення дітьми рекордно великого мистецького панно «Кольоровий світ».

 

29 квітня діти зможуть навчитися ліпити смачні картини із солоного тіста і пекти торти,  взяти участь у книжковій лотереї «Візьми, читай!», зліпити пластиліновий мультфільм, створити «Білого слона удачі» разом із литовським майстром Кястусом Каспаравічусом. У рамках акції «Книжка від зірки» цього дня казки дітям розповідатимуть гурти «Перкалаба», «Мері», співаки Павло Табаков і Олена Корнєєва. Також 29 квітня усі бажаючі зможуть навчитися танцювати хіп-хоп і бейбі-данс.

 

30 квітня відбудуться підсумки Благодійної акції «Подаруй дитині книжку!» та урочиста церемонія передачі зібраних під час благодійної  акції книжок дітям з інтернатів, дитячих будинків та малозабезпечених сімей. Віталій Кличко передав Форуму видавців 150 книжок для подарунків переможцям всеукраїнського конкурсу «Кращий читач року» та акції «Подаруй дитині книжку». Обрані ним для подарунку книжки «Час настав» та «Гроза над Славутичем» Костянтина Матвієнка у 2009-2010 роках дитяче журі конкурсу відзначало, як найкращі для підлітків.

 

Також 30 квітня відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Дитяче читання та Інтернет», у рамках якої будуть обговорюватися проблеми сучасної дитячої літератури. Учасники готуватимуть рекомендації для розробки концепції та методики впровадження заходів з підтримки та розвитку читання в Україні. 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери