
Re: цензії
- 08.10.2025|Тетяна Торак, м. Івано-ФранківськЗазирнути в задзеркалля
- 06.10.2025|Ігор ЗіньчукЦікаві історії звичайних слів
- 28.09.2025|Петро ГармасійПерестати боятися…
- 24.09.2025|Микола Дмитренко, письменник, доктор філології, професорПрихисток душі
- 24.09.2025|Михайло ЖайворонПатріотизм у розстрільному списку
- 14.09.2025|Тетяна Колядинська, м. ДніпроЗа якими правилами “грали” радянські засоби масової інформації
- 03.09.2025|Ольга Шаф, м. Дніпро«Був на рідній землі…»
- 02.09.2025|Віктор ВербичКнига долі Федора Литвинюка: ціна вибору
- 01.09.2025|Василь Пазинич, поет, фізик-математик, член НСПУ, м. СумиОдухотворений мегавулкан мезозойської ери
- 25.08.2025|Ярослав ПоліщукШалений вертеп
Видавничі новинки
- Христина Лукащук. «Мова речей»Проза | Буквоїд
- Наталія Терамае. «Іммігрантка»Проза | Буквоїд
- Надія Гуменюк. "Як черепаха в чаплі чаювала"Дитяча книга | Буквоїд
- «У сяйві золотого півмісяця»: перше в Україні дослідження тюркеріКниги | Буквоїд
- «Основи» видадуть нову велику фотокнигу Євгена Нікіфорова про українські мозаїки радянського періодуФотоальбоми | Буквоїд
- Алла Рогашко. "Містеріум"Проза | Буквоїд
- Сергій Фурса. «Протистояння»Проза | Буквоїд
- Мар’яна Копачинська. «Княгиня Пітьми»Книги | Буквоїд
- "Моя погана дівчинка - це моя частина"Книги | Володимир Гладишев, професор, Миколаївський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти
- Джон Ґвінн. "Лють Богів"Проза | Буквоїд
Події
Світлана Пиркало прилетить з Лондона, щоб приготувати фірмову страву та прочитати лекцію про молодіжний сленг
8-11 квітня у Києві відбудеться V Весняний київський книжковий ярмарок, протягом якого знову працюватиме письменницька кухня.
Брати Капранови, Сергій Пантюк та директор напрямку кухонь компанії Мerx Іван Філіпович презентували програму «Книжка і кухня», приготувавши просто у студії бануш та мамалигу. А у процесі приготування та подальшої дегустації проанонсували «кухонну» частину виставки.
Отже, під час V Весняного київського книжкового ярмарку свої фірмові страви зголосилися приготувати:
8 квітня, одразу після відкриття виставки, з 13.00 до 14.00 – фірмову страву приготують Брати Капранови.
9 квітня, з 15.00 до 16.00 майстри українського «хорору»Наталка та Сашко Шевченки почастують гостей курячою печінкою з яблуками.
9 квітня, 16.00 - 17.00 – Галина Вдовиченко готуватиме бануш та «тамдевінські» солодощі (рецепти ласощів можна знайти у романі «Тамдевін»), а Максим Кідрук тим часом приготує екзотичні коктейлі, рецепти яких він дізнався під час подорожей Мексикою та розважить глядачів історіями про мандрівку.
10 квітня, 13.00 -14.00 – «Кухня егоїста» від Світлани Пиркало. Якою саме стравою потішить відвідувачів автор книги «Кухня егоїста» – поки що секрет, але розчарованими шанувальники творчості письменниці точно не залишаться. Крім цього, авторка першого в Україні «Словника молодіжного сленгу» прочитає для студентів журналістських спеціальностей лекцію, присвячену сленгу. Для того, щоб взяти участь у виставці, письменниця спеціально прилетить із Лондона.
10 квітня, 15.00 - 16.00 – Сергій Пантюк готуватиме «Подвійну рибну юшку від Сліви». Письменник куштував цю юшку на півночі Росії – у Ханти-Мансійському та Ямало-Ненецькому автономних округах. Тепер він пропонує дещо модернізованй варіант цього рецепту. Попередження: у юшці кипітиме все: від голів до хвостів риб і може навіть луски (окремого виду).
11 квітня, 12.00 -13.00 – мешканка Криму Маріанна Малина пригадає свої подорожі Карпатами й приготує глінтвейн, без якого в горах важко зігрітися. А до глінтвейну письменниця приготує салат простий, але «Фантатстичний»!
11 квітня, 13.30 -14.30 – Олесь Ільченко приготує філе індички «На контрактах».
Результат кулінарної творчості письменників зможуть покуштувати усіх охочі
V Весняний книжковий ярмарок відбудеться 8-11 квітня 2010 року у Києві за адресою: вул. Фізкультури, 1.
Коментарі
Останні події
- 13.10.2025|12:48«Гетьманіана Старицького»: Унікальна виставка відкриває зв´язок між Козацькою добою та сучасною боротьбою
- 13.10.2025|12:40«Крилатий Лев – 2025»: У Львові назвали найкращих авторів прозових рукописів
- 13.10.2025|12:35Завершується прийом зголошень на Премію імені Юрія Шевельова-2025
- 13.10.2025|12:2112 топових видавництв, десятки книжкових новинок та фігура-гігантка Лесі Українки: Україна вдруге на LIBER
- 11.10.2025|13:07Засновник Ukraїner Богдан Логвиненко мобілізувався до ЗСУ: "Не бути пліч-о-пліч - емоційно складніше"
- 11.10.2025|13:02Вероніка Чекалюк презентує у Відні унікальні "метафоричні карти" для спілкування за столом
- 09.10.2025|19:19Ласло Краснагоркаї — Нобелівський лауреат із літератури 2025 року
- 07.10.2025|17:37“Тисяча осяйних сонць”: бестселер про долі жінок в Афганістані вийшов українською
- 06.10.2025|15:47«Основи» готують до друку три романи Самюеля Бекета до 120-річчя автора
- 06.10.2025|15:34Стартував прийом заявок на Премію Читомо-2025 за видатні досягнення у книговиданні