Головна\Події\Рейтинг

Події

26.03.2012|12:15|Буквоїд

Зупинити мить: Obreey Store рекомендує

29 березня 1830 року застиг і запинився Ніагарський водоспад. Все через кригу.

Зупинити час набагато простіше. Для цього зовсім не потрібна крига. Достатньо доброї книжки. Obreey Store рекомендує.

Пауза для досконалості

Стів Джобс - хто він? Самозакоханий менеджер і диктатор? Винахідник із даром відчувати, чого хочуть люди? Стів Джобс - це успішна чи нещасна людина? Його особистість неоднозначна, а біографія оточена плітками та конфліктами...

Журналіст Волтер Айзексон написав біографію Стіва Джобса в тісній співпраці зі своїм героєм. В основу книжки лягло 40 інтерв´ю з винахідником і менеджером. Ц єдина біографія Стіва Джобса, дані якої вивірені особисто її героєм. Саме він придумав «яблучка» Mac, IPhones, IPads...   

Попри всі особливості характеру, Стів Джобс може стати гідним прикладом для багатьох. Його кар´єра може навчити мислити творчо, випереджувати свій час, самоорганізуватися, цілковито віддаватися улюблений справі.

 

Прочитати виправлений і доповнений переклад цієї дивовижної книжки можна тут:  https://store.obreey.com/ukr/books/823845

 

Пауза для пошуків себе

Оксана Забужко написала роман «Музей покинутих секретів», де підняла низку важливих пластів сучасної української пам´яті.

Тут історії УПА переплітаються з революціями та «застоєм» 1970-х років. А ще сучасні закохані ніби ідуть слід у слід із предками. Віднайти їхню долю - це віднайти себе.

Спробувати піти шляхом самопізнання можна тут:  https://store.obreey.com/ukr/books/827444


Пауза для чогось незвичайного

Тарас Прохасько - один із найбільш незвичайних українських письменників. Він уже давно є гравцем «вищої ліги» сучасних україномовних авторів. Прохасько пише мало, тому кожна його книжка - це подія.

В «БотакЄ» під однією палітуркою вміщено всі важливі тексти цього автора. Формально «БотакЄ» є перевиданням. У вступному слові Прохасько пояснює, що книжку створено за принципом флористики. Тобто це ніби своєрідний гербарій, де зібрано всі ключові візії письменника.

Це збірка, де так багато Прохаська. «БотакЄ» - це Карпатське море, чарівні гори та (не)справжнє місто Ялівець. Поплавати можна тут: https://store.obreey.com/ukr/books/821303


Пауза для мрій

Книжка Бориса Франкела «Постіндустріальні утопісти» допомагає поміркувати про соціальне забезпечення, оборонну політику та культурний розвиток. Предметом критичного аналізу є немарксистські радикальні й альтернативні теорії.

Ще так недавно утопія вважалася «ненауковою» темою. Але Франкел розглядає цю ідею цілком серйозно. Він оцінює, зважує, піддає суду історії та перевіряє на врахування уроків цієї ж історії.

Борис Франкел використовує три критерії: універсальні цінності, на які буде спиратися майбутнє суспільство; внутрішня несуперечливість образів майбутнього суспільства; наявність і реалістичність стратегій утілення їхніх проектів у життя.

Мріяти про втілення цих проектів починаємо вже тут: https://store.obreey.com/ukr/books/827031


Пауза для футболу

Поки чекаємо на Євро-2012, можна трохи потренуватися. Сонце ще не грає для виходу на перші дружні ігри на стадіоні біля дому. Зате можна почитати про футбол.

Біографія «Зідан: нездоланне добро» розповідає про життя і блискучу спортивну кар´єру зірки французького й світового футболу Зінедіна Зідана. Сьогодні він чемпіон світу і Європи, володар «Золотого м´яча» та інших нагород, національний герой двох країн - Франції та Алжиру. А ще - взірець для дітей і молоді всього світу.

Про це футбольне добро можна прочитати тут: https://store.obreey.com/ukr/books/825922



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери