Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Рейтинг

Події

30.01.2012|22:13|Буквоїд

Obreey рекомендує цього тижня

Obreey пропонує трохи озирнутися назад, аби далі впевнено іти вперед. Давайте згадаємо, що цікавого сталось у минулому. Заразом виберемо 7 книжок в тему – на майбутнє.

30 січня

30 січня 1868 року вийшла друком праця Чарльза Дарвіна «Про походження видів шляхом природного добору».

Про походження видів письменники поки що пишуть мало. Натомість є чудові метафори виживання людей. Наприклад, як homo sapiens адаптуються до нового світу, де прогрес переміг? Складно повірити, але людина в таких умовах почала палити книжки.

Чому так сталося, можна прочитати в культовому тексті «451 за Фаренгейтом» Рея Бредбері.

Читайте на Obreey тут: https://store.obreey.com/ukr/books/802495

31 січня

В цей день 1990 року москвичі вперше спробували гамбургер - відкрився перший  «McDonald´s».

Сьогодні ця мережа ресторанів швидкого харчування часто постає як символ масової культури. Іноді - як «пожирач» усіх гарних нахилів сучасних підлітків.

 Але підлітки цікавляться не тільки гамбургерами. Про це чудово написала Барбара Космовська в романі «Буба». Бубі 16 років, і вона живе в непростій родині. Як дати собі раду з богемними батьками? Читайте на Obreey тут: https://store.obreey.com/ukr/books/802461

Життя доросліших героїв і героїнь звучить у романі Каті Бабкіної «Лілу після тебе». До речі, безкоштовно на Obreey. Читайте тут: https://store.obreey.com/ukr/books/802438

1 лютого

1 лютого 1954 року домогосподарки всього світу вперше побачили «мильну оперу». Найперший зразок жанру - це серіал «Secret Storm». Це прародич популярних сьогодні «Доктора Хауза», «Декстера» та інших улюблених багатосерійних телевізійних саг.

В романі Анни Багряної «Дивна така любов» пристрасті киплять. Майже як у звичних серіалах 1990-х. Тут історія успіху талановитої художниці сплелася з історією її кохання.

Погрітися в пристрастях бурхливих темпераментів можна на Obreey тут: https://store.obreey.com/ukr/books/802426

2 лютого

Цього дня 1870 року почала працювати всесвітня новинна агенція Reuters. Сьогодні без неї годі й уявити життя сучасних ЗМІ.

Reuters впливає навіть на літературу! Наприклад, «Записки українського самашедшего» Ліни Костенко стилізовано під щоденник-стрічку новин.

Недаремно  Ліна Костенко вже півстоліття залишається чи не найбільш авторитетною україномовною письменницею. .. А ви вже читали цей дивовижний експеримент?

Читайте на Obreey тут: https://store.obreey.com/ukr/books/799932

3 лютого

3 лютого 1815 року почала працювати перша фабрика з виробництва твердого сиру. Звісно, в Швейцарії - на батьківщині цього чудового продукту.

Чудова нагода погратися з «Книжкою-з´їжкою». Це чудова інтерактивна книжка для дітей і дорослих.  Про що? Звісно, про смачні страви та їхнє приготування. Яскраві картинки, цікаві сюжети та захоплива анімація.

«Книжку-з´їжку» можна легко скачати та читати, слухати та гратися українською, англійською та російською мовами. До речі, ця книжка входить у десятку найпопулярніших дитячих книжок для Android.

Спробуйте на Obreey тут: https://market.android.com/details?id=com.Bookland.AllThingsYummy&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5Cb29rbGFuZC5BbGxUaGluZ3NZdW1teSJd

4 лютого

Цього дня 1906 року суди США почали використовувати відбитки пальців для визначення особи злочинця.

Чудова нагода почитати гарний детектив. Наприклад, історію українських Бонні і Клайда. Тобто детектив «Останній раз» Андрія Кокотюхи.

Спробуйте на Obreey тут: https://store.obreey.com/ukr/books/750219

5 лютого

Саме 5 лютого 1924 року радіо «BBC» почало передавати сигнали точного часу. Це «пікання» на радіо - не просто звук, а час, який все  швидше впливає між пальцями.

Гарний привід згадати щось важливе. Наприклад, видатні винаходи людства останніх 100 років. Допоможе тут книжка «Під знаком Нобеля». Це особливо актуально зараз, коли номінували українського письменника .

Згадайте Нобелівських лауреатів 1908-2008 року на Obreey: https://store.obreey.com/ukr/books/753075



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери