Головна\Події\Рейтинг

Події

13.05.2010|22:30|Буквоїд

Книги Дар’ї Донцової – лідери 2009 року в Росії

Дар´я Донцова очолила список російських письменників, які найбільше видавалися минулого року. Про це свідчить річний звіт Росдруку про підсумки розвитку книжкового ринку.

Далі за списком йдуть Юлія Шилова, Борис Акунін, Тетяна Устинова і Тетяна Полякова.

Рейтинг зарубіжних письменників очолила творець вампірської саги «Сутінки» Стефані Майєр, яка посунула з першого місця Пауло Коельо. У списку дитячих авторів також змінився лідер: місце Володимира Степанова посів Корній Чуковський. Крім того, в десятці сенсаційно не виявилося Джоан Ролінг, яка раніше стабільно була присутньою в рейтингах.

Втрати галузі в кризовий рік виявилися не дуже помітні. Так, в 2009 році в Росії вийшло 127,6 тисячі назв книг і брошур сукупним тиражем 716,55 мільйона примірників. У порівнянні з 2008 роком кількість назв зросла на 3,5 відсотка, а тиражі впали на 5,8 відсотка. Заступник міністра у справах друку Володимир Григор´єв припустив, що криза може позначитися пізніше, так як «книжкова індустрія інертна».

Втім, наслідки кризи вже позначилися на книжкових магазинах: у 2009 році закрилося від 150 до 200 з них. Тим не менш, продаж книг через Інтернет тільки росли.

Інформація: lenta.ru



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери