Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Премії

Події

27.04.2012|13:08|Буквоїд

Визначено найкращих дитячих авторів-2012

Премія «Золота пір´їнка-2012» від дитячого журналу «Ангелятко» визначила найкращих дитячих авторів року. Цьогорічними лауреатами стали: Всеволод Нестайко, Леся Воронина та Галина Ткачук.

«Минулого року я була гостем на церемонії вручення «Золотої пір´їнки» і мала про подію хороші спогади, але зовсім не чекала, що цьогоріч стану лауреатом - це дуже приємна несподіванка!», - розповіла Леся Воронина, дитяча письменниця і перший головний редактор дитячого журналу «Соняшник».

Ідейним натхненником та організатором премії став поет і голова редакційної колегії журналу «Ангелятко» Роман Скиба. «Нашими пір´їнками нагороджуємо лише вдруге, проте мушу з приємністю відзначити, що премія вже стала досить популярною у мистецькому середовищі: протягом останнього року немало письменників просили номінувати їх на отримання нагороди», - посміхаючись зазначив Роман Скиба.

Проте номінують на отримання нагороди, а також визначають переможців читачі журналів «Ангелятко», «Ангеляткова наука» та «Розмальовки Ангелятка». «Протягом року діти, мами і тати, бабусі і дідусі з усієї України та закордону телефонують, пишуть листи, шлють е-мейли з іменами письменників, поетів, казкарів, яких найбільше люблять. Редакція має всього лише 30% голосів, тому майже не впливає на визначення переможців», - роз´яснила процедуру голосування головний редактор дитячого журналу «Ангелятко» Олена Волосевич.

Одним з лауреатів «Золотої пір´їнки-2012» став Всеволод Нестайко - живий класик і автор улюблених творів кількох поколінь. «Те, що ця нагорода від читачів «Ангелятка» - особлива цінність: титули і звання приходять і відходять, люди їх забувають, а любов читача - це найкраща нагорода для письменника», - поділився враженнями Всеволод Нестайко.

Минулого року премію започаткували в рамках «Міжнародного форуму видавців». Цьогоріч «Ангелятко» вирішило провести нагородження під час «Форуму видавців дітям», позаяк нагороджуює саме дитячих авторів. Відтепер золоті пір´їнки знаходитимуть своїх власників щовесни.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери