Головна\Події\Премії

Події

02.11.2010|10:38|Буквоїд

23 листопада стануть відомими імена переможців «Великої книги»

Переможців найбільшої російської літературної премії «Велика книга» назвуть 23 листопада в Будинку Пашкова в Москві.

 

Трьох лауреатів журі обере з 14 фіналістів. Цього року ними стали Андрій Балдін, Павло Басинський, Олександр Іллічевський, Михайло Гіголашвілі, Борис Євсєєв, Олег Зайончковський. Також в «короткому списку» Віктор Пєлєвін, Герман Садулаєв, Роман Сенчин, Асар Еппель, Павло Крусанов, Євген Водолазкін, Євген Клюєв і Олег Павлов. 

До суддівської колегії премії входять понад сто осіб з різних регіонів Росії. Це професійні літератори, громадські та державні діячі, журналісти, підприємці. Одночасно оцінюють книги фіналістів і читачі. Народне голосування вже понад чотири місяці триває на сайті «Комсомольської правди» і завершиться 16 листопада. Три книги, які набрали найбільшу кількість балів, будуть удостоєні призу читацьких симпатій. 

У цьому році нагорода відзначає п´ятирічний ювілей. Розмір головної премії - 3 млн рублів, 1,5 млн рублів - за друге місце і 1 млн - за третє. 

За час існування нагороди їїголовним призом були відзначені Дмитро Биков, Людмила Улицька, Володимир Маканін і Леонід Юзефович.

Інформація: ІТАР-ТАРС

 



Додаткові матеріали

Пригоршня вещиц
Михал Витковский: польская трилогия по-русски
Александр Лапин: «Моя книга о типичных советских людях - то есть о нас с вами»
Нобелевские волнения
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери