Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

20.06.2023|18:09|Буквоїд

5 серпня легендарний «Мертвий півень» після довгої перерви дасть сольний концерт у Львові

«Мертвий півень» повертається на сцену! Після багаторічної перерви 5 серпня група виступить з великим концертом у Львові - у !FESTrepublic. А вже у середу, 21 червня, біля рідної «Дзиги» о 15:00 відбудеться виступ «для своїх» у рамках Свята музики.

«Мертвий півень» - легендарний гурт, відомий, у першу чергу, піснями на вірші українських поетів: Юрія Андруховича, Віктора Неборака, Олега Лишеги, Юрка Позаяка та багатьох інших. «Ми помрем не в Парижі», «Б’ютіфул Карпати», «Ми так жили немов співали джаз…» - назви цих пісень проспіває майже кожен, хто любить українську музику.
Гурт розпався дванадцять років тому, «на небесний сейшн» вирушили Місько Барбара та Любко Футорський. І, здавалось би, від «півнів» залишаться лише архівні записи. Проте музиканти вирішили зібратись, щоб віддати данину старому та творити нове.
Хто ж там буде грати у нових «півнях»? Усі з «золотого» складу: Олег «Джон» Сук (бас), Роман Чайка (гітара), Юрій Чопик (акустична гітара), Олесь Слободян (барабани) та Ярина Якуб´як (вокал). Зі світлою памʼяттю про Михайла Барбару та Любомира Футорськогоякі вже відійшли у кращі світи


Дата львівського концерту-повернення – 5 серпня, - каже гітарист «Мертвого півня» Роман Чайка. - Ми точно знаємо, що хочемо показати. Ми знаємо, що це буде по-дорослому. Я сподіваюся, що це буде аудіотеатральне, аудіовізуальне дійство. Попри війну, з Філадельфії літак полетить, і Ярина Якуб’як обіцяє перед концертом на пару репетицій ще встигнути. Може і Ромко Рось заспіває щось, наприклад їхню з Міськом «Коли ти смієшся», щоб це було оригінальним виконанням.
Друге пришестя знакового для української музичної культури гурту було б неможливим без нових музикантів - Андрій Альфавіцький (перкусія) та Юрій Рокецький (вокал).
 
Квитки на концерт «Мертвого півня» у Львові 5 серпня доступні онлайн:


коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери