Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

26.04.2022|14:54|Буквоїд

«Страшно не вмерти - зламатися страшно»: Табаков записав пісню про Маріуполь і його захисників

Ще одну потужну пісенну прем’єру, створену за час повномасштабної війни Росії проти України, представляє відомий співак та композитор, переможець телепроектів «Шанс» і «Голос країни»Tabakov(Павло Табаков).

Пісня «Наш Маріуполь» присвячена місту-герою і всім його незламним захисникам. За добу після прем´єри лише у Фейсбуку цю потужну композицію прослухали понад мільйон користувачів мережі.    


«Наш Маріуполь» - пісня про героїв, для яких найбільший страх - зламатися духом. «Наш Маріуполь, воля, як зброя, / Люди, як море, ці люди – герої! / Люди зі сталі, люди відважні, / Страшно не вмерти - зламатися страшно», - слова, у яких вся звитяга і весь біль українського народу.

-  «Наш Маріуполь» - не просто пісня. Кожне слово, кожна нота - як оголений нерв, - розповідає Tabakov. – Лірику створила поетеса Лідія Лазурко, з якою ми написали уже кілька десятків пісень. Маріуполь – місто-символ героїчної боротьби українського народу за волю своєї землі. Місто, яке російська армія не може взяти уже два місяці. Місто, яке стоятиме до переможного кінця. Місто, яке уже увійшло в історію України та світу. Місто Марії, якому уже зараз присвячують пісні. 

Ідея пісні «Наш Маріуполь» з’
явилася у «Міжнародному штабі гуманітарної допомоги українцям» у Львові під час спілкування з хлопцями-волонтерами, яким вдалося вибратися з блокадного Маріуполя. Одному з хлопців загрожувала смерть тільки за те, що у нього тіло вкрите патріотичними татуюваннями, інший розповідав про невимовні страждання людей, які залишилися без їжі, води, світла та можливості почути рідних… Найбільше вразила історія про 20-річного хлопця з Донеччини, який не пройшов фільтрацію, був примусово мобілізований до лав орків у підрозділ «одноднєвок» - людей без зброї, яких під дулами автоматів відправляють на поле бою - як приманку - для розкриття вогневих позицій українських захисників та перевірки місцевості на наявність вибухових приладів. Єдине, про що він просив цивільних, - це записати номер телефону і, коли появиться мобільний зв’язок, передзвонити мамі та сестрі в Одесу й передати їм, що він їх сильно любить і що не зрадив Україну.

Обкладинкою синглу «Наш Маріуполь» стала ілюстрація київської художниці Марії Лонюк /@art.malon, яка від початку війни створила десятки промовистих ілюстрацій на теми боротьби українців і злочинів росіян.   
      


коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери