Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

11.03.2021|16:17|Ірина Мацко, заступник головного редактора видавництва «Мандрівець», письменниця

Долаємо труднощі разом із казкою

Наші пращури вважали, щоказка лікує душу дитини. Ічерез неї намагалися передати їйсвій досвід, навчити уникати складних життєвих ситуацій, прищепити прагнення бути гідною своїх предків.

У наш час психологи радять коригувати поведінку дитини з їхньою допомогою. Для цього можна спробувати прочитати казки, створені у видавництві "Мандрівець" спеціально для дітей у серії "Долаємо ЦЕ разом!".

Читаючи казку, дитина порівнює себе з персонажем, аналізує його поведінку і на його прикладі вчиться долати труднощі в реальному житті, адже терапевтична казка складена спеціально з урахуванням особливостей конкретної дитини. Її персонажі переживають ті самі емоції, борються з тими самими страхами, комплексами, що й малюк.

Нещодавно у видавництві «Мандрівець» вийшла моя книжка з терапевтичним ефектом "Хочу! Хочу! Хочу! Купи мені, купи!" у терапевтичній серії "Долаємо ЦЕ разом! ".Це історія, яка в казковій формі пояснить дитині відмінності між нашими бажаннями та потребами. У серії вже є дев`ять книжечок для діток, кожна з яких покликана подолати одну із проблем чи складних запитань, які стоять перед батьками у процесі виховання чи корекції поведінки їхніх діток. 

Зрозуміло, що всі дитячі страхи, складні поведінкові моменти ліпше долати разом. Коли батьки розуміють проблему і разом із дітьми проговорюють її, дають дитині можливість приміряти на себе ситуацію, побути в ній, поки безпечно, і побачити її з іншого боку. Найдоступніше це зробити через героя книжки, який опинився у схожій ситуації. Серія "Долаємо ЦЕ разом!" створює особливий зв’язок між дитиною і дорослим, що грунтується на довірі та впевненості.

Закріплення ефекту казки відбувається тоді, коли батьки розпитують дітей, яку казку чули, хто з персонажів сподобався і чому. І разом проживаючи та обговорюючи певні життєві моменти, проблеми, можна назавжди позбутися їх у такий приємний та корисний спосіб.



Спільне читання дорослих із дітьми допомагає дитині зблизитися з книжкою, сприяє її залученню до читання, любові до книжки, що розв`язує ще одну проблему сучасного світу – читання!


Серія "Долаємо ЦЕ разом!" від видавництва "Мандрівець": 

Людмила Муринська "Динозаврик Булька, який не любив складати іграшки"

Це розповідь про пригоди динозаврика Бульки та його іграшки і про те, як за одну ніч він самостійно навчився цінувати їх. Чимось він дуже схожий на наших дітей. Безперечно, він точно їм сподобається їм!

http://mandrivets.com/product/dynozavryk-bulka-yakyj-ne-lyubyv-skladaty-igrashky/

 

Таніта Маре "Ведмедик Надії"

Війна – це жахіття, яке ламає долі, розбиває серця, залишаючи після себе горе і страх, смерть і розруху. Ніхто не очікував, що вона так близько може торкнутися кожного з нас.

Казка “Ведмедик Надії“ сповнена підтримки, любові й добра. Таких хлопчиків чи дівчаток, як Надійка, яка пережила весь жах війни і найбільше могла довіритися хіба що маленькому ведмедикові, зараз дуже багато.

http://mandrivets.com/product/vedmedyk-nadiyi/

 

Вікторія Солтис-Доан "Кіт, який любив апельсини" збірка терапевтичних казок

Терапевтичні казки на актуальні теми – це м’який і невимушений спосіб сказати правду, водночас залишивши дітям простір для власних роздумів і висновків. У збірці п’ять казок про важливі цінності та життєві питання.

http://mandrivets.com/product/kit-yakyj-lyubyv-apelsyny-zbirka-terapevtychnyh-kazok/

 

Галина Буділова "Дуже ДУЖЕ ревнива книжка"

Це казка про маленького Ревнусика, яким стає майже кожна дитина, коли народжується молодший братик чи сестричка й увага батьків прикута більше до малюка. Книжечка допоможе подолати ці емоції й налагодити взаємини між усіма членами родини.

http://mandrivets.com/product/duzhe-duzhe-revnyva-knyzhka/


Петер Шульц, "Тео і Леля вперше у садочку"

 "Тео і Леля вперше у садочку" – це дитяча терапевтична книжка, яка допоможе впоратися з новим “страхом” – "дитячим садком". Батькам варто правильно підготувати дитину до нового етапу її життя, тому в пригоді стане терапевтична казка.

http://mandrivets.com/product/teo-i-lelya-vpershe-u-sadochku/


Галина Буділова, "Дуже ДУЖЕ страшна книжка"

Страх – одна з базових і життєво важливих емоцій, властивих кожній людині на цій планеті. Розділяти з нею переживання, чудово допоможе не залишати на самоті зі страхом, вчити, як можна прожити цю емоцію “Дуже ДУЖЕ страшна книжка”. Граючись із цією книжкою, читаючи її, дитина навчиться справлятися зі своїми страхами, долати їх – так, як це вдалося монстрику Боюськові.

http://mandrivets.com/product/duzhe-duzhe-strashna-knyzhka/

Галина Буділова, "Королівна Мартуся і її горщик", "Козачок Микитка та його горщик"

Користування горщиком – це важливий крок у розвитку маленької дитини. Завдання для батьків просте і водночас складне. У цій відповідальній справі стануть у пригоді книжки "Королівна Мартуся та її горщик" та “Козачок Микитка та його горщик”. В ігровій формі донечка  чи синочок познайомляться з дівчинкою Мартусею або козачком Микиткою, які долають труднощі та, врешті-решт, перемагають у цій нелегкій справі привчання до горщика.

http://mandrivets.com/product/korolivna-martusya-i-yiyi-gorshhyk/

http://mandrivets.com/product/kozachok-mykytka-ta-jogo-gorshhyk/

Галина Буділова, "Дуже ДУЖЕ зла книжка"

Гнів – це НОРМАЛЬНА емоція, яку важливо проживати КОЖНІЙ людині незалежно від віку. Як і інші сильні емоції, це – своєрідні “цеглинки” для становлення особистості й сигнал “мене щось не влаштовує!”. “Дуже ДУЖЕ зла книжка” – це збірка лайфхаків, поданих в ігровій формі, про те як пережити гнів у злагоді з самим собою та довколишніми.

http://mandrivets.com/product/duzhe-duzhe-zla-knyzhka/

Казкотерапія є одним із найефективніших психологічних методів у роботі з дітьми. Вона створює особливу казкову атмосферу, робить мрію дійсністю, огортає все навколо передчуттям дива, дозволяє дитині вступити у боротьбу зі своїми страхами і вийти з неї переможцем, а головне – дає малюкові почуття впевненості та захищеності. 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери