Re: цензії
- 08.04.2024|Ігор ЧорнийЗлодії VS Революціонери: хто кращий?
- 04.04.2024|Ігор Бондар-ТерещенкоЛеді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
- 03.04.2024|Марта Мадій, літературознавицяФантасмагорія імперського пластиліну
- 28.03.2024|Ігор ЧорнийПрощання не буде?
- 20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наукСвітиться сонячним спектром душа…
- 20.03.2024|Віктор ПалинськийУ роздумах і відчуттях
- 20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професорЖиттєве кредо автора, яке заохочує до читання
- 20.03.2024|Віктор ВербичНіна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
- 18.03.2024|Ігор ЗіньчукКумедні несподіванки на щодень
- 17.03.2024|Ольга Шаф, м.ДніпроКоло Стефаника
Видавничі новинки
- Фредерік Верно, "Рейвах"Книги | Буквоїд
- Ніна Горик. "Лінії оборони"Книги | Буквоїд
- Олег Крот. "Комунікації"Книги | Буквоїд
- Таіс Золотковська. "Лінія зусилля"Книги | Буквоїд
- У Vivat вийшла нова книжка Марка ЛівінаКниги | Буквоїд
- Юрій Яновський. "Майстер корабля"Проза | Буквоїд
- Ольга Кобилянська. "За ситуаціями"Проза | Буквоїд
- Іван Франко. "Маніпулянтка"Проза | Буквоїд
- Анатолій Дністровий. "Битва за життя: щоденник 2022 року"Історія/Культура | Буквоїд
- Павло Паштет Белянський. "Я працюю на цвинтарі"Проза | Буквоїд
Події
19.11.2019|14:02|Буквоїд
Виходить кулінарний записник за мотивами роману Софії Андрухович та фільму «Віддана»
Життя книжкових і кіно персонажів може стати і частиною звичного побуту. Тепер у шанувальників роману Софії Андрухович «Фелікс Австрія» та майбутніх фанатів фільму «Віддана» буде чудова нагода долучитись до їх кулінарних таємниць, а смаколики, які готували головні героїні Стефанія та Адель, легко потраплять на ваш святковий стіл.
Кулінарний записник «Галицькі смаколики» створено за мотивами бестселеру Софії Андрухович «Фелікс Австрія» («Видавництво Старого Лева») та його екранізації — фільму «Віддана» компанії FILM.UA Production.
У ньому читач відшукає рецепти страв галицької кухні від відомої кулінарної блогерки пані Стефи, атмосферні фотографії та кадри з фільму. Також книгу можна буде доповнити власними рецептами, ідеями та записами – для цього у ній окремо відведені сторінки. Кулінарний записник «Галицькі смаколики» вийде друком у «Видавництві Старого Лева» на початку грудня.
Роман і фільм занурюють в атмосферу Галичини кінця ХІХ — початку ХХ століття, зокрема завдяки надзвичайно колоритній поетиці кухні, купування продуктів та приготування їжі. Назви галицьких страв звучать як музика: карманадлі, андрути, ґаляретка, різдвяний борщ з крепликами, цвібак. Усі рецепти подані у формі листів досвідченої господині своїй племінниці Софії. В цих листах вона вчить молоду жінку вишукано готувати та сервірувати найрізноманітніші страви. З рецептами для записника допомогла легендарна кулінарна блогерка пані Стефа (дослідниця галицької кухні Маріанна Душар).
Записник «Галицькі смаколики» — гарна нагода створити свою особливу книжку рецептів: продовжити родинні традиції або й започаткувати нові. Коронні страви, наїдки, які дивують, кулінарні винаходи і витребеньки, рецепти отримані у спадок від близьких людей — усе це більше, аніж просто їжа. «Галицька кухня в 11 переписах - чи це можливо? Напевно, що ні. Однак, без грибової зупи чи роґальків з рожею тяжко уявити собі кухню галицького дому. Мені б дуже хотілося, щоб ця епістолярія мала продовження - можливо, хтось знайде зшитки з переписами своєї прабабці і спече нарешті власне той «пляцок з априкозами», смак якого пам´ятав через роки... А потім запише кілька своїх «коронок» в цей зошит. І цей колообіг таємних знань не обірветься», - розповідає пані Стефа (Маріанна Душар) про роботу над кулінарним записником.
«Коли ми почали працювати над фільмом «Віддана», відразу зрозуміли, що культурна спадщина Галичини тих часів була настільки багата, що вмістити її лише в одну кінострічку неможливо. Кулінарія – тільки одна з наявних граней, проте принципово важлива. Вечеря для родини була не просто вживанням їжі. Це була кульмінація дня з власними ритуалами, під час якої люди спілкувались у сімейному колі, зміцнювали родинні зв’язки. Водночас рецепти були цінним скарбом, яким старші жінки ділилися з молодшими родичками, а ті – зі своїми. Ось цю спадкоємність ми і намагаємось зберегти та транслювати якомога ефективніше. І здійснення проєктів на кшталт кулінарного записника дозволяє казати нам про створення повноцінного всесвіту, що утворюється навколо роману «Фелікс Австрія» та його екранізації - «Віддана», - поділилась продюсерка романтично-фантазійної стрічки «Віддана» Надія Зайончковська.
Вишукана класика, показана на сторінках роману в поєднанні з особистим гастрономічним досвідом дозволить кожному створити свою унікальну кулінарну історію. Кулінарний записник «Галицькі смаколики» - це шанс переконатись, що готувати у стилі “Фелікс Австрія” можливо!
Роман-бестселер Софії Андрухович «Фелікс Австрія» вперше побачив світ у 2014 році та розповідає про життя Станіславова кінця ХІХ – початку ХХ століття. На тлі епохи – долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти. А вже 16 січня 2020 року за мотивами роману на екрани кінотеатрів вийде романтична стрічка «Віддана» компанії FILM.UA Production.за мотивами роману.
Коментарі
Останні події
- 19.04.2024|19:24"Бородатий Тамарин" готує до друку книжку Роберта Пíрі "Північний полюс"
- 19.04.2024|18:17Галину Крук номіновано на Griffin Poetry Prize
- 18.04.2024|16:40Автор дитячого фентезі «Кий і морозна орда» розповість про новий мультивсесвіт за мотивами української міфології
- 18.04.2024|15:19Сьогодні у Тернополі Юлія Чернінька презентує "Барні 613"
- 18.04.2024|15:15Відкрито передзамовлення на книгу Вікторії Амеліної «Свідчення»
- 16.04.2024|18:08Помер Дмитро Капранов
- 16.04.2024|18:05Електронні книжки: що і як читають українці?
- 14.04.2024|20:47«Видавництво Старого Лева» започатковує цикл подій про Схід та Південь України
- 10.04.2024|14:36Переклади книжок Асєєва та Жадана номінували на PEN America Translation Prize
- 08.04.2024|17:579 квітня у Івано-Франківську Юлія Чернінька презентує книгу "Барні 613"