Re: цензії

03.09.2025|Ольга Шаф, м. Дніпро
«Був на рідній землі…»
02.09.2025|Віктор Вербич
Книга долі Федора Литвинюка: ціна вибору
01.09.2025|Василь Пазинич, поет, фізик-математик, член НСПУ, м. Суми
Одухотворений мегавулкан мезозойської ери
25.08.2025|Ярослав Поліщук
Шалений вертеп
25.08.2025|Ігор Зіньчук
Правди мало не буває
18.08.2025|Володимир Гладишев
«НЕМОВ СТОЛІТЬ НЕБАЧЕНИХ ВЕСНА – ПЕРЕД ОЧИМА СХОДИТЬ УКРАЇНА»
12.08.2025|Тетяна Торак, м. Івано-Франківськ
Полтавська хоку-центричність
07.08.2025|Ігор Чорний
Роки минають за роками…
06.08.2025|Ярослав Поліщук
Снити про щастя
06.08.2025|Валентина Семеняк, письменниця
Час читати Ганзенка
Головна\Події\Презентації

Події

01.04.2019|13:41|Буквоїд

Англійсько-галицьке чаювання з «Видавництвом Старого Лева»

«Видавництво Старого Лева» запрошує на англійсько-галицьке чаювання. Смачна розмова за горнятком чаю та традиційними галицькими солодощами у товаристві перекладачки книги «Спостерігаючи за англійцями» Марти Госовської, авторки блогу про галицьку кухню «Пані Стефа» - Маріанни Душар та модераторки Мар’яни Савки.

Як виглядає типове англійське чаювання? Чи переплітається воно з галицькою традицією походу «на каву»? Якими були витоки цих церемоній? Обговорювати кулінарні (і не тільки) традиції англійців й галичан та смакувати ранковим чаєм будемо у ресторані «Ґвара» (вул. Братів Рогатинців, 32) – у суботу, 6 квітня, о 12.00. Вхід за попередньою реєстрацією.
 
Гостям чаювання буде запропоновано меню, що відповідає тематиці заходу: чай з молоком, англійські сендвічі та скони з крем-сиром і конфітюром, галицький медівник, сирник та андрути.
Обов’язковою є попередня реєстрація на захід та оплата участі за посиланням: https://goo.gl/forms/1vWKpAQuTXu6mnF22
Вартість чаювання: 200 грн.
Книга «Спостерігаючи за англійцями» відомої дослідниці Кейт Фокс представляє дивовижно точний і напрочуд дотепний портрет англійського суспільства. Правила розмов про погоду чи секс, споживання їжі чи флірт, закони облаштування оселі, особливості славнозвісного англійського гумору — усе це та багато іншого про звички англійців, їхні примхи, виверти та дивацтва у ґрунтовній та веселій книжці Кейт Фокс.

Шанувальників галицької кухні зацікавить книга «У будні і свята» знаменитої господині та кулінарки Дарії Цвєк. Детально розписане меню від кожної пори року до кожного дня, що має тиждень, усіх дванадцяти місяців. Ретельно підібраний перелік страв: на перше, на друге, фруктові салати, десерти, різноманітні напої — допоможе сучасній жінці, яка любить куховарити, з’ясувати усі тонкощі теплової обробки продуктів та обрати, які страви найкраще приготувати в ту чи іншу пору року.

Учасниці: 
Маріанна Душар – дослідниця галицької кухні, авторка блогу «Пані Стефа».
Марта Госовська – перекладачка, колумністка, літературознавиця, спеціалістка з феміністичної літературної критики, в минулому – викладачка літературної критики і компаративістики.
Модераторка: 
Мар’яна Савка – поетеса, письменниця, головна редакторка і співзасновниця «Видавництва Старого Лева».


коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

03.09.2025|11:59
Український ПЕН оголошує конкурс на здобуття Премії Шевельова за 2025 р
03.09.2025|11:53
У Луцьку — прем’єра вистави «Хованка» за п’єсою іспанського драматурга
03.09.2025|11:49
Літагенція OVO офіційно представлятиме Україну на Світовому чемпіонаті з поетичного слему
02.09.2025|19:05
«Пам’ять дисгармонійна» у «Приватній колекції»
27.08.2025|18:44
Оголошено ім’я лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка-2025
25.08.2025|17:49
У Чернівцях відбудуться XVІ Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz
25.08.2025|17:39
Єдиний з України: підручник з хімії потрапив до фіналу європейської премії BELMA 2025
23.08.2025|18:25
В Закарпатті нагородили переможців VIІ Всеукраїнського конкурсу малої прози імені Івана Чендея
20.08.2025|19:33
«А-ба-ба-га-ла-ма-га» видало нову книжку про закарпатського розбійника Пинтю
19.08.2025|13:29
Нонфікшн «Жінки Свободи»: героїні визвольного руху України XX століття крізь погляд сучасної військової та історикині


Партнери