Re: цензії

07.06.2025|Ігор Чорний
Сни під час пандемії
03.06.2025|Тетяна Торак, м. Івано-Франківськ
Каміння не мовчить: контур герменевтики
26.05.2025|Ігор Зіньчук
Прагнення волі
26.05.2025|Інна Ковальчук
Дорога з присмаком війни
23.05.2025|Ніна Бернадська
Голос ніжності та криці
23.05.2025|Людмила Таран, письменниця
Витривалість і віру маємо плекати в собі
15.05.2025|Ігор Чорний
Пірнути в добу романтизму
14.05.2025|Валентина Семеняк, письменниця
Міцний сплав зримої краси строф
07.05.2025|Оксана Лозова
Те, що «струною зачіпає за живе»
07.05.2025|Віктор Вербич
Збиткування над віршами: тандем поета й художниці
Головна\Події\Презентації

Події

01.04.2019|13:41|Буквоїд

Англійсько-галицьке чаювання з «Видавництвом Старого Лева»

«Видавництво Старого Лева» запрошує на англійсько-галицьке чаювання. Смачна розмова за горнятком чаю та традиційними галицькими солодощами у товаристві перекладачки книги «Спостерігаючи за англійцями» Марти Госовської, авторки блогу про галицьку кухню «Пані Стефа» - Маріанни Душар та модераторки Мар’яни Савки.

Як виглядає типове англійське чаювання? Чи переплітається воно з галицькою традицією походу «на каву»? Якими були витоки цих церемоній? Обговорювати кулінарні (і не тільки) традиції англійців й галичан та смакувати ранковим чаєм будемо у ресторані «Ґвара» (вул. Братів Рогатинців, 32) – у суботу, 6 квітня, о 12.00. Вхід за попередньою реєстрацією.
 
Гостям чаювання буде запропоновано меню, що відповідає тематиці заходу: чай з молоком, англійські сендвічі та скони з крем-сиром і конфітюром, галицький медівник, сирник та андрути.
Обов’язковою є попередня реєстрація на захід та оплата участі за посиланням: https://goo.gl/forms/1vWKpAQuTXu6mnF22
Вартість чаювання: 200 грн.
Книга «Спостерігаючи за англійцями» відомої дослідниці Кейт Фокс представляє дивовижно точний і напрочуд дотепний портрет англійського суспільства. Правила розмов про погоду чи секс, споживання їжі чи флірт, закони облаштування оселі, особливості славнозвісного англійського гумору — усе це та багато іншого про звички англійців, їхні примхи, виверти та дивацтва у ґрунтовній та веселій книжці Кейт Фокс.

Шанувальників галицької кухні зацікавить книга «У будні і свята» знаменитої господині та кулінарки Дарії Цвєк. Детально розписане меню від кожної пори року до кожного дня, що має тиждень, усіх дванадцяти місяців. Ретельно підібраний перелік страв: на перше, на друге, фруктові салати, десерти, різноманітні напої — допоможе сучасній жінці, яка любить куховарити, з’ясувати усі тонкощі теплової обробки продуктів та обрати, які страви найкраще приготувати в ту чи іншу пору року.

Учасниці: 
Маріанна Душар – дослідниця галицької кухні, авторка блогу «Пані Стефа».
Марта Госовська – перекладачка, колумністка, літературознавиця, спеціалістка з феміністичної літературної критики, в минулому – викладачка літературної критики і компаративістики.
Модераторка: 
Мар’яна Савка – поетеса, письменниця, головна редакторка і співзасновниця «Видавництва Старого Лева».


коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери