Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Презентації

Події

31.10.2017|09:12|Буквоїд

«Нестяма» Богдана Жолдака в Києві

У четвер, 2 листопада,у книгарні «Є» в Києві (вул. Хрещатик, 46) український письменник, драматург і сценарист Богдан Жолдак презентує свій нову збірку оповідань «Нестяма», що вийшла у «Видавництві Старого Лева». У ній автор постає перед нами блискучим оповідачем зі своїм «фірмовим» гумором, точкою зору та вигаданими і невигаданими історіями. Початок зустрічі – о 18.30, модераторка – Вікторія Стах.

Богдана Жолдака сміливо можна назвати найвеселішим прозаїком сучасної української літератури — блискучий оповідач, неперевершений відтворювач живої народної говірки з її дивовижною фонетикою і суржиком, за що письменника часто критикували ортодоксальні прихильники чистої літературної мови. Ще він — розкішний майстер побрехеньок: історіям Жолдака про Гітлера чи Сталіна віриш беззастережно попри цілковите розуміння їхньої абсурдності, а прочитавши фразу «Повний курс органевтики для технікумів та вищої школи», негайно берешся шукати в інтернеті, що ж це за наука така, і, звісно ж, жодних пояснень не знаходиш, бо то чистісінька вигадка. 
За словами письменниці й редакторки «Нестями» Вікторії Стах, ця проза така кінематографічна, що здається, її персонажів знаєш особисто багато-багато років і до кожного з них, попри їхню недолугість, а часто й відверту пришелепкуватість, переймаєшся симпатією. «Її повна розкутість, абсолютно вільне, автономне дихання, її максимальна незалежність від будь-яких ідеологічних і фахових рецептів стали, по-перше, відповіддю сформованої в нових історичних реаліях художницької свідомості на вічний спочин догматів соціалістичного реалізму, а по-друге – актом свідомого подразнення закостенілого уявлення про “красне письменство”, “канонізованого” і значною частиною його продуцентів, і його споживачів, - каже Вікторія Стах. -  Оцей другий чинник, на моє переконання, є домінантою творчого начала Богдана Жолдака».
Богдан Жолдак – письменник, сценарист, драматург, телеведучий. Працює на кіностудії «Рось» при АТ «Компанія «Рось», викладає сценарну майстерність на кінофакультеті Київського державного інституту театрального мистецтва ім. І.Карпенка-Карого. Член Національної спілки письменників України та Національної спілки кінематографістів України й об´єднання «Кінопис».


коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери