Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Презентації

Події

03.07.2017|13:24|Буквоїд

«Видавництво Старого Лева» дарує 1000 поетичних книг 52 бібліотекам України

«Видавництво Старого Лева» ініціювало соціальну акцію «Більше поезіїу бібліотеках». В підтримку проекту видавництво передає поетичну серію з 21 книги у 52 бібліотеки України

Окрім львівських та київських бібліотек, більше поезії Мар’яни Савки, Юрка Іздрика, Грицька Чубая, Василя Стуса, Бориса Херсонського, Маріанни Кіяновської, Ірини Старовойт, Григорія Семенчука та ін. прибуде у Житомирщину, Одещину, Чернігівщину, Ужгород, Дніпро, Херсон, Миколаївщину... Повний перелік бібліотек можна знайти на Сайті Старогго Лева.  

Не секрет, що улюблена поезія здатна подарувати заряд натхнення на кожен день, тож  «Видавництво Старого Лева» сформувало поетичну серію, до якої на сьогодні входить більше 20-ти книг. Мрія Старого Лева, аби наших сучасних поетів знали у кожному куточку країни, щоб ці книги були і у приватних бібліотеках, і у публічних... Тому вже наступного тижня 1144 книги сучасної поезії та класиків помандрують у понад 50 бібліотек України! «У нас вже вималювалася чудова лінійка поетичних книг від сучасних українських поетів, і ми вирішили ділитися поезією. - каже Мар´яна Савка - поетеса, головний реактор «Видавництва Старого Лева». - Чому обрали бібліотеки? Бо саме тут багато небайдужих читачів, а поезії мало, бо ж наклади віршованих збірок малі, у державні закупівлі ці книги практично ніколи не потрапляють. Нехай поезії буде більше - і на бібліотечних полицях, і у читацьких пріоритетах!»  

Перелік бібліотек, куди помандрують цього тижня книги, надала Українська бібліотечна асоціація. «Нам дуже приємно, що «Видавництво Старого Лева»  було офіційним партнером Української бібліотечної асоціації у 2016 році, а цьогоріч запросило нас до нової співпраці, - розповіла Ярослава Сошинська- виконавчий директор Української бібліотечної асоціації. - Українські соціальні мережі останніми тижнями повняться дискусією – що і де читають українці? Чи знаходять вони у бібліотеках улюблену книгу або новинку? Пропонуються численні варіанти щодо державних закупівель нових видань для публічних бібліотек. І знову мова переважно йде про гроші. А от колектив Старого Лева, не втручаючись у такі дискусії, дарує частинку свого серця читачам бібліотек». 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери