Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Презентації

Події

31.05.2017|18:15|Буквоїд

Поети презентували відеопоезії «Долаючи тишу»

30 травня 2017 року відбулася онлайн-прем’єра авторського циклу відеопоезії «Долаючи тишу» на офіційному сайті проекту http://breakthesilence.shchohla.org/

Напередодні відео було продемонстровано на закритому допрем’єрному показі у кінотеатрі «Жовтень». Цикл складається з 5 авторських відео, відзнятих на вірші сучасних українських поетів. Презентація відео відбулася за підтримки Міністерства культури України, видавництва «Смолоскип» і мобільного оператора lifecell.

Цикл «Долаючи тишу», втілений PicOi LIVE Production, об’єднує в цілісне відеопоетичне полотно роботи на вірші відомих українських поетів молодшого покоління: Лесика Панасюка, Елли Євтушенко, Тараса Малковича, Дарини Гладун та Богдана-Олега Горобчука. Автори музичного супроводу: Endless Melancholy (original version) та Жене Слов’ян&CB1 (festival version).

 

https://youtu.be/pgmzXbKfrs8

 

https://youtu.be/T8puSjrRrQ8

 

https://youtu.be/g1tNthk20oo

 

https://youtu.be/6ldVmaCIpGs

 

https://youtu.be/VcedBchrTWw

В.о. директора Інституту книги, керівник благодійного фонду «Смолоскип» Ростислав Семків розповів, що сучасним українським митцям бракує уваги ЗМІ і широкої аудиторії читачів. «Це несправедливо, адже у нас є багато талановитих поетів і письменників, які, на жаль, лишаються маловідомими широкій публіці. Тому проект «Долаючи тишу», завдяки своєму популярному і цікавому формату, дозволяє цю аудиторію значно розширити», - вважає пан Семків.

Зі свого боку Людмила Стеценко, менеджер з корпоративної і соціальної відповідальностіlifecell, зазначила, що окрім мистецької задачі, за назвою та елементами жестової мови у відео, цикл привертає увагу також і до проблем людей із вадами слуху в Україні. “Уже кілька років поспіль ми допомагаємо центру з реабілітації слуху у дітей “СУВАГ”. Тож підтримуючи мистецьку ініціативу, ми розповідаємо про серйозні теми через призму поезії”, - додала представник lifecell.

 

Підтримали ініціативу і у Міністерстві культури України. У відомстві зазначили -  використання сучасних технологій є важливим у сучасному світі та покликане актуалізувати сучасне мистецтво: «Нові творчі формати і рішення з’являються майже щодня. І для того, щоб українське мистецтво і українські митці бути невід’ємною частиною європейського, міжнародного арт-контексту, необхідно максимально використовувати усі сучасні інструменти. І саме цикл відеопоезії, в якому застосовані цифрові технології, є яскравим прикладом такого нового формату».

Про проект

Проект «Долаючи тишу» - цикл з 5 відео на вірші сучасних українських поетів, твори яких неодноразово публікувались як у книжках, так і в журналах, антологіях в Україні, Польщі, Словаччині, Німеччині, Франції, США, Азербайджані, Молдові, Росії, Литві, Латвії, Іспанії, Бразилії. Проект носить некомерційний характер і реалізується за підтримки Міністерства культури України і Благодійного Фонду «Смолоскип». Партнер проекту - мобільний оператор lifecell, який вже кілька років поспіль реалізує проект з підтримки людей з вадами слуху, забезпечуючи їх не тільки засобами зв’язку, але й доступом до сучасних мистецьких проектів. Офіційна сторінка проекту: http://breakthesilence.shchohla.org/

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери