Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

25.05.2015|17:17|Ігор Галущак, Львів

Новий журнал «Миротворець» буде формувати українську мілітарну культуру

У Львові очікують презентацію українського мілітарного журналу «Миротворець». Часопис покликаний формувати модерну українську мілітарну культуру, сприяти суспільному порозумінню й злагоді. Слід зазначити, що подібна презентація вже відбулась в Ужгороді.

Як повідомив головний редактор щомісячного часопису,  відомий закарпатський журналіст Павло Гомонай, «Миротворець»  також буде опікуватися широким колом проблем, пов’язаних з комплексними питаннями національної безпеки – зокрема, інформаційною безпекою, суспільний внутрішніми міграційно-демографічними процесами; висвітлювати хід реформ і взагалі суспільних перетворень, які нині переживає Україна. Тобто, сприяти творенню національного безпекового  простору.

«Публікації журналу систематизуватимуть досвід, набутий у поточному конфлікті на Сході України, - зазначає Павло Гомонай,   - передусім, – військовий та соціально-психологічний, а також осмислюють новітній феномен українського волонтерства, поновлюватимуть історичну тяглість, розкривають місце України в світовому контексті. Редакція оцінює процес, який нині відбувається у Збройних Силах України, таким чином, що успішні комбриги мають ставати генералами, а вчорашні менеджери та водії, що виявили на фронті лідерські здібності - комбатами. Адже віднайдена здатність українців творити безпековий простір, самостійно або в союзі із вільними націями, є гарантією сталого розвитку у майбутньому, коли ми досягнемо миру. Сьогодні ми усвідомили ціну миру, основним інструментом його досягнення є не стільки танки та ракети, скільки людина, якій власне присвячений цей журнал. Вільна людина у вільній країні».

Журнал буде адресовано українським військовим, а також він має бути цікавий волонтерам, журналістам, історикам, філософам, культурологам, і взагалі  широким колам громадськості, зацікавленим у творенні  вітчизняної мілітарної культури.

Планована періодичність – раз на місяць, формула друку – повнокольоровий, обсяг – 64 сторінки.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери