Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

16.04.2015|07:59|Буквоїд

Французький історик прилетить до Києва, щоб представити книгу про витоки конфлікту України та Росії

Відомий французький історик і філософ Антуан Аржаковський приїде до Києва, щоб представити українському читачеві свою книгу «Розбрат України з Росією: стратегія виходу з піке».


Книга відзначена у Франції премією Григорія Орлика і вперше опублікована видавництвом «Віват» українською мовою.

У цьому дослідженні розглядаються історичні, ідеологічні, релігійні витоки сьогоднішнього збройного зіткнення між Україною і Росією. Учений розглядає властиві двом країнам історичні міфологеми, те, як вони переломлюються в нинішніх інформаційних стратегіях, і розмірковує про можливі шляхи подолання конфлікту. Книга написана по «гарячих слідах», і в ній знаходять відображення події Майдану, зміна влади в Україні, початок військових дій на Донбасі.

Книга цінна тим, що претендує на певну об´єктивність, оскільки автор осмислює історичну ретроспективу не зсередини ситуації, а ззовні. Крім того, книга надає рідкісну можливість побачити ситуацію очима небайдужого європейця, який одночасно і глибоко розуміє предмет дослідження, і гаряче переживає за все, що відбувається зараз в Україні та Росії.

Антуан Аржаковський – відомий французький інтелектуал, доктор історичних наук, філософ і богослов, автор десятків книг і статей. Онук і духовний спадкоємець російського емігранта, священика Дмитра Клепініна, замученого нацистами за порятунок євреїв, удостоєного Ізраїлем звання Праведника світу і канонізованого Константинопольським патріархатом. Антуан Аржаковський написав книгу про Україну і Росію з глибоким розумінням ментальних відмінностей двох народів, оскільки має досвід роботи в обох країнах: кілька років він очолював Французький університетський коледж при МДУ, а потім був заступником директора Французького культурного центру в Києві й директором Інституту екуменічних студій при Українському католицькому університеті у Львові.

Книга вперше буде представлена ​​на Книжковому Арсеналі 24 квітня. У цей день із 12-ї до 13-ї години відбудеться її презентація в кафе «Європа», а потім автограф-сесія вченого на стенді «Віват». Цього ж дня в Українському кризовому медіа-центрі о 15-й годині запланована прес-конференція А. Аржаковського, а наступного дня ввечері – презентація книги та автограф-сесія в Книгарні Є о 17-й годинi.

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери