Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Презентації

Події

20.11.2014|08:58|Буквоїд

У Рівному презентуватимуть «три_літ_ри»

22 листопада до Рівного приїдуть поети з різних міст України. Їх об’єднує одна поетична збірка «три_літ_ри», яка вийшла у світ з ініціативи студентів із Луцька - Ані Яблучної та Аліни Ольхович. Фінансування друку у тернопільському видавництві «Крок» забезпечили звичайні люди завдяки активному розповсюдженню новини у соціальних мережах.

У Рівному зустріч відбудеться о 18:00 в приміщенні галереї європейського живопису «Євро-Арт» (пр. Миру, 4).

Наповнити «книгу мрії» (так почала називати її ідейна натхненниця проекту Аня Яблучна) спершу планувалося тільки студентськими віршами. Однак, як тільки це набуло розголосу, пропонувати свої поетичні доробки почали й інші люди із соцмереж. Пропозицій було так багато, що організатори конкурсу вирішили провести його серед всіх бажаючих. За допомогою викладачів, було обрано найкращі із запропонованих віршів і 24 поети з різних куточків України стали авторами збірки «три_літ_ри».

Оформленням та редагуванням книги займалась Аня Яблучна. Саме оформлення, певно, є найбільш цікавим моментом збірки. По-перше, книга складається із трьох розділів (одне із пояснень назви). По-друге, використано три основних елементи: банка (як символ буденності та простоти), квіти - прекрасність та унікальність кожного автора та його віршів, та прямі лінії - нескінченність і те, що об’єднує відстані. По-третє, всі ілюстрації (різноманітні квіти) - це не просто малюнки, а справжні засушені квіти, проскановані й оброблені у графічному редакторі. Як зазначає сама Аня Яблучна, майже кожна квітка підбиралася окремо до автора віршів, враховуючи стиль та манеру його письма.

Ще один цікавий момент виходу у світ цієї книги - піар-кампанія. “Рекламний янгол” проекту - Аліна Ольхович провела надзвичайну рекламу у соціальних мережах. Особливо активно підтримували ініціативу користувачі української спільноти Твіттеру. Таким чином було зібрано більше 10 тисяч гривень і здійснено книгомрію.

Перша презентація збірки вже відбулася у Луцьку. Але ще перед тим, на початку осені цього року, книгу вже було представлено на стенді видавництва «Крок» під час Форуму Видавців у Львові.

Презентувати збірку у Рівному приїдуть ініціатори проекту - Аня Яблучна та Аліна Ольхович. Також відбудуться поетичні читання, на яких можна буде почути поетів з Рівного, Луцька та Львова.

Серед авторів збірки є й учасники команди “Література.РВ”, які й займаються організацією заходу у Рівному.

Під час презентації можна буде почути вірші Марка Оплачка, Аліни Ольхович, Ані Невірковець, Ані Яблучної, Вікторії Бруцької, Павла Щепана, Тетяни Регешук, Елліни Форманюк, Анастасії Бачук та інших поетів.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери