Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

22.10.2014|11:58|Буквоїд

У Києві презентують нову книжку історика Віктора Суворова

29 жовтня, о 18.00, у Музеї літератури (вул. Б. Хмельницького, 11) відбудеться презентація нової книжки борця із міфами російської офіційної історії, українського історика Віктора Суворова – «Облом».

Вести презентацію будуть письменники брати Капранови, які зробили переклад, та історик Сергій Грабовський, науковий редактор цієї книги.

У властивій парадоксальній манері співставлення офіційної радянської інформації та історичних фактів Віктор Суворов відкриває завісу закулісних інтриг верхівки Країни Рад наприкінці 1950-х років.

У 1957 році сталася подія світового масштабу – прогресивний люд вітав запуск першого штучного супутника Землі. Того ж року на батьківщині космічного досягнення ще однієї переломної події удалося уникнути. Факти свідчать, що у СРСР готувався державний переворот, до влади мав намір прийти Жуков. Та щось не вдалося, великий задум Маршала Перемоги «обломився» – напевно, в історії немає випадковостей.

Для українців книга особливо актуальна адже події, які відбулись в Угорщині 1956 року, дуже схожі на українські 2014-го.

Книжка має назву «Облом» – на честь невдалої спроби Жукова організувати державний переворот і наступної відставки та приниження «маршала перемоги». Так само, як і «Її ім´я було Татьяна» та «Кузькіна мать», входять до трилогії «Хроніки “Великого десятиліття”».

Вхід вільний.

«Її ім´я було Татьяна» (книга 1) – це розповідь про те, як Хрущов прийшов до влади, як Радянський Союз збирався «підсмажити» Європу ядерними зарядами і захопити її, і ще багато про те, про що не розповідають на уроках історії. «Татьяна» – це ядерна бомба, яку Маршал Жуков випробував на радянських солдатах.

«Кузькіна мать» (книга 3)– книга присвячена Карибській кризі. «Кузькіна мать» – це не тільки крилатий вислів Хрущова, це ще й назва 50-мільйонної ядерної бомби. Ядерне протистояння Радянського Союзу та США тоді мало не поставило крапку у розвитку людської цивілізації.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери