Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

16.08.2014|16:58|Буквоїд

Юлія Савостіна презентує «У пошуках Made in Ukraine»

21 серпня, о 16.00 у книгарні «Читай-Місто» (вул. Богдана Хмельницького 3-Б) відбудеться презентація книги-путівника по світу українських виробників «У пошуках Made in Ukraine».

Автор прожила рік (з лютого 2013 року по лютий 2014 року),  купуючи лише українські товари та писала про це у своєму блозі на сайті Delo.ua.

«Я почала читати цю книгу з патріотичної цікавості, але вже на третій сторінці читала просто заради задоволення. Савостіна – лаконічний, дотепний і делікатний автор. Рідкісний дар – у  трьох словах так живо описати кожне місто і його індустрію», - ділиться враженнями головний редактор Vogue Маша Цуканова.

Кожен, хто ознайомиться з книгою Юлії Савостіної «У пошуках Made in Ukraine», буде просвічений, освітлений і освячений на рух по життю з українськими товарами, українським світоглядом і гордістю за причетність до благої справи. Метою написання книги-путівника стало бажання допомогти споживачам зорієнтуватися на ринку українських товарів і підтримати вітчизняних виробників. «У пошуках Made in Ukraine» це не тільки список із більш ніж 1200 адресами українських виробників, це також неймовірні історії людей, яким цікаво жити і створювати щось корисне в рідній країні.

«Для мене фраза «свій до свого по своє» - не просто фігура мови, а частина нашої ментальності, українського світосприйняття. Тому, коли Юля запропонувала написати книгу про те, що і де у нас виробляють, я жодної секунди не замислювалася, чи потрібно це, - розповідає Катерина Венжик, головний редактор Delo.ua. - Ця книга - краща відповідь всім недоброзичливцям, які люблять повторювати «так ви за 23 роки все тільки розвалили». Ця книга, як на мене, - найцікавіший путівник по країні. Тут – справжня Україна. Молода, динамічна, підприємницька, сучасна, європейська і в той же час – дуже самобутня, індивідуальна. Я пишаюся тим, що була причетна до цього проекту».

Про проект

«У пошуках Made in Ukraine» експеримент, який розпочався в лютому 2013 року. Рік журналіст їздила по країні в пошуках виробників товарів щоденного споживання і вирішувала свої побутові питання тільки за рахунок знайденої в країні продукції. Через півроку рух набрав велику кількість послідовників і шанувальників. Так з´явилися «Українські вечері», на яких виробники збираються, знайомляться з продукцією і обмінюються контактами.  У червні відбувся перший фестиваль, де 75 кращих виробників в одному місці запропонували свої товари всім бажаючим покупцям. З лютого 2014 на каналі «Україна» виходить також відеоверсія блогу.

«В Юлі Савостіної якесь дивовижне відчуття історичного моменту – вона почала свій експеримент незадовго до того, як все українське внаслідок всім відомих подій раптово стало трендовим. Авторка підготувала емпірично випробувану добірку того, чим не тільки виробник-дизайнер-хост, але й кожен із нас може пишатися. І собі, і людям – хай знають про Україну, за яку не соромно. Браво, Юля!» - захоплюється письменниця Ірена Карпа.

Путівник «У пошуках Made in Ukraine» стане першою виданою українським блогером книгою. Все описане в блозі і в книзі протестоване автором особисто.

Про автора

Юлія Савостіна не випадкова людина у бізнесі,  і, звичайно, ніяк не випадкова в журналістиці: працювала директором агентства Pillar PR, PR-директором Першого національного, там же вела програму «Легко буті жінкою», була репортером на телеканалі СТБ, спецкором телеканалу ICTV, продюсером і телеведучою програми «Ділові факти» (ICTV).

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери