Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

20.02.2009|18:32|Буквоїд

Антикризовий книжковий пробіг

На тлі розмов про кризу інтерес до криг в Україні, як це не дивно, не падає. В цьому переконалися учасники спеціального антикризового турне Андрій Курков, Андрій Кокотюха та Євген Положій.

З 16 по 19 лютого вони проїхали за маршрутом Тернопіль-Вінниця-Житомир, і всюди бачили не лише книжкові магазини та свої книги в асортименті, а й вдячних та потенційних читачів, котрі приходили на анонсовані зустрічі. Крім книгарень, письменники зустрічалися зі студентами місцевих вузів. По ходу турне до групи в різний час приєднувалися Галина Вдовиченко та Михайло Бриних.

У Тернополі Андрій Курков повідомив про можливість свого виходу зі складу Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі: протягом турне доводилося коментувати ситуацію із забороною для продажу в Україні книги Олеся Уляненка «Жінка його мрії». Андрій Кокотюха стимулював активність студентів та викладачів, запропонувавши приз за краще запитання. А Євген Положій, для якого участь у такому турне в якості письменника була першим подібним досвідом, буквально вкладав аудиторію на лопатки, читаючи вголос уривок із своєї книги «Потяг», у якому йшлося про екстравагантного вожатого Юрія Юрійовича.

Крім того, у Вінниці письменники мали годину живого ефіру на місцевому радіо «О`кей!» Несподіванка полягала в тому, що це радіо спеціалізується на шансоні. Проте запитання слухачів довели: слухачі шансону цікавиться сучасною українською літературою.

У Житомирі студенти педагогічного університету ім. Франка, які бажали зустрітися з актуальними літераторами, не вміщалися в заздалегідь приготовану аудиторію, тому довелося терміново шукати іншу, більшу та ширшу.

Загалом антикризовий письменницький тур пройшов без несподіванок, все відбувалося за планом. Варто лише нагадати, що серед організаторів – видавництва «Фоліо» та «Нора Друк», де видаються згадані автори, а також конкурс «Коронація слова», переможцями якого деякі з них є.

На фото зліва-направо: Євген Положій, Галина Вдовиченко, Андрій Кокотюха і Андрій Курков у тернопільскому «Коза барі»

Фото: Тетяна Дігай, sumno.com



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери