Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Зустрічі

Події

11.12.2017|10:51|Буквоїд

Книгарня «Є»: Розклад зустрічей 11-17 грудня

Пропонуємо розклад заходів у книгарнях «Є» 11-17 грудня.

Київ

(вул. Лисенка, 3)

12 грудня, 18:30 – На дискусії «Мистецтво навчати інноваторів» ключові гравці простору інноваційної освіти в Україні говоритимуть про те, що краще: змушувати учнів чи студентів шукати правильну відповідь чи заохочувати винаходити нові творчі підходи?

14 грудня, 18:30 — Простір української дитячої книги «БараБука» підсумовує #перемоги у сфері українського дитячого, підліткового й родинного читання. Приходьте на вручення нагород Топу БараБуки.

16 грудня, 12:00 — Ой, лишенько, хто ж це репетує на всю книгарню? А! То Устинка, вереда мала з крайньої хати. А вовк-ненажера стоїть під вікном і жде, коли вже йому на обід дістанеться неслухняна дівчинка. Та чи пощастить сіроманцю? Про це неодмінно дізнаються відвідувачі «Дитячої суботи».

(вул.Хрещатик, 46)

13 грудня, 18:30 – Детективно-містична історія про загадкове зникнення відомого митця, який зачаровував оточуючих своєю харизмою. Але одного разу він зник, не полишивши після себе й сліду, окрім спогадів його друзів, ворогів і колег. На презентації-перформансі Валентина Терлецького на вас чекає незвичайна історія, яку самі її герої називають «грою у самого себе».

14 грудня, 18:30 — Місто Станіслав упродовж століть пережило чимало карколомних подій та досі повне таємниць. Про деякі з них ви зможете дізнатися на презентації дебютного роману Остапа Українця.

15 грудня, 18:30 — Важка і непроговорена досі проблема підліткових самогубств хвилює українських авторів та читачів упродовж останнього року. Як про це написала молода письменниця Анастасія Нікуліна – дізнаєтеся на презентації.

(вул. Малишка, 2) 

16 грудня, 12:00 — Кожної суботи у Книгарні «Є» на Дарниці відбуваються заняття для дітей від 5 до 9 років з розвитку критичного мислення. Цієї суботи допомагати нашим едукаторам буде книжка Тараса і Мар’яни Прохаськів «Хто зробить сніг?

 Львів (просп. Свободи, 7)

11 грудня, 18:30 — «Авіньйонські дівиці» – картина іспанського художника Пабло Пікассо, з якої витікає кубізм або навіть постмодернізм. Дізнайтеся про її таємниці на фаховій лекції філософів Павла Партусяка та Володимира Олінкевича.

12 грудня, 18:30 — Бездомні та відкинені суспільством люди створили нову модель соціального підприємництва та змінили розуміння благодійництва. Про історію руху «Емаус» і про його українські сторінки розповість відомий в усьому світі український письменник Андрій Курков.

13 грудня, 19:00 — Творці книжки «У країні сирних коників» розкажуть власні різдвяні історії і роздумуватимуть над тим, як в погоні бізнесменів за туристами не перетворити Різдво на шоу.

14 грудня, 18:30 — У новій книзі Тараса Каляндрука читач знайде чимало великих і малих відкриттів, які разом творять нове бачення історії про виникнення козацтва, абсолютно відмінне від того, що впродовж уже не одного століття нам нав’язують наші сусіди. Приходьте на цікаву розмову.

Дніпро (вул. Глінки, 15)

12 грудня, 18:30 – В основу коміксів можуть лягти навіть реальні спогади захисників Донецького летовища, сучасних українських супергероїв. Чекаємо вас на знайомсві з «Кіборгами».

16 грудня, 13:00  – Якщо ти приготував шкарпетку, написав листа святому Миколаю, склав власну «Скарбничку добрих справ» - то мерщій до Книгарні «Є» на «Дитячу суботу».

Запоріжжя (просп. Соборний, 137)

13 грудня, 18:30 – Що може бути краще в передсвятковій метушні, ніж ненадовго зупинитися і відчути слова, що йдуть від серця, відчути музику, що зачіпає душу, відчути затишок книжкового простору? Поетична середа кличе на свято літератури й музики.

14 грудня, 18:30 – В основу коміксів можуть лягти навіть реальні спогади захисників Донецького летовища, сучасних українських супергероїв. Чекаємо вас на знайомсві з «Кіборгами».

15 грудня, 18:30 – Ідея правильного сортування сміття, раціонального використання речей в побуті, збереження екології стає дедалі актуальнішою. Дізнайтеся про новітні шляхи збереження природи на уроці екологічної свідомості та майстер-класі Владислави Павлової. 

16 грудня, 11:00 – Одне з найулюбленіших дитячих свят – День святого Миколая-Чудотворця. Напередодні поговоримо про історію походження цього свята, почитаємо «Книгу, яку треба прочитати до Дня Святого Миколая» та виготовимо святкову листівки. 

Вінниця (вул. Соборна, 89)

11 грудня, 18:00 – Мандрівний кінофестиваль Docudays UA запрошує на перегляд і обговорення документальних фільмів про родинні взаємини.

12 грудня, 18:00  – Мандрівний кінофестиваль Docudays UA запрошує на перегляд і обговорення документальних фільмів про долю мігрантів різних країн.

13 грудня, 18:30  – Важка і непроговорена досі проблема підліткових самогубств хвилює українських авторів та читачів упродовж останнього року. Як про це написала молода письменниця Анастасія Нікуліна – дізнаєтеся на презентації.

14 грудня, 18:30 – П’єса для працівників креативних агенцій? Саме таку книжку презентує вінничанам Стаська Падалка. Приходьте, посидимо разом «В очікуванні копірайтера».

15 грудня, 18:00 – Мандрівний кінофестиваль Docudays UA запрошує на перегляд і обговорення документальних фільмів, знятих українцями про і для українців.

16 грудня, 11:00 – Найчарівніша в році й така загадкова ніч – це ніч, коли св. Миколай розносить усім подарунки. А всі його помічники мають свою таємницю, яку ми розгадуватимемо разом з дитячою письменницею Зоряною Живкою.

17 грудня, 11:00 – Зимові свята наближаються і приносять з кожним днем дедалі більше приємних моментів. Художниця Марина Наумчук допоможе виготовити різдвяний віночок.

Івано-Франківськ (вул. Незалежності, 31)

11 грудня, 18:00 — Гори займають близько однієї чверті поверхні планети і є домом для близько 10% населення. Під час дискусії «Карпати, в які варто закохатися» ви почуєте про цікаві та красиві місця у Карпатах.

13 грудня, 17:00 — Українське обличчя Донбасу проступає серед іншого у новій антології «Порода», яка переконливо доводить, що цей регіон вкрай важливий для української літератури. Переконайтеся в цьому наживо в стінах Книгарні «Є».

15 грудня, 18:00  — 15 грудня у світі відзначають Міжнародний день чаю. Саме тому запрошуємо вас на літературні посиденьки «З чаєм і до чаю», які відбуваються у форматі «живого» буккросингу під час тематичних зустрічей.

16 грудня, 12:00  — Чим же прикрасити свято? Кращим варіантом будуть саморобні іграшки, які ми самі виготовимо та повісимо на ялинку.

16 грудня, 17:00  — Протягом осені молоді митці із різних міст України намагалися своїм словом доторкнутися до кожного з присутніх. Настав час почути обраних на фіналі поетично-музичного проекту «Дотик Слова». 


 Луцьк (вул. Лесі Українки, 30)

12 грудня, 15:00  — Чого тільки не зробиш, аби здійснити свою давню мрію і водночас спекатися нав’язливих прихильників? Авторка повісті «З води у воду» Оксана Лущевська на скайп-зустрічі прямо зі США розповість про наслідки великих захоплень і розчарувань, а також про специфіку різних міст.


Рівне (вул. Короленка, 2)

13 грудня, 18:30 — Когось рік Земляного Собаки може смачно потріпати за м’яке місце, когось пригріти у власному лігві, комусь принести скарби, а комусь – здібності і талант. Про це ви дізнаєтесь, почувши далекий голос древньої як шовковий шлях китайської метафізики із вуст оповідача Віктора Яремчука.

16 грудня, 12:00 – Надворі Різдво, і маленькій Лілі дуже хочеться на ковзанку. Після читання прекрасної книжки про котячу родину ми разом з дітками створимо різдвяну зірку.

16 грудня, 14:00 – 13 різдвяних історій від сучасних українських письменників насправді дуже різні, і водночас вони взаємно доповнюють одна одну, як пазли великого полотна. Після читання кількох фрагментів ми з дітьми створимо вітальну листівку до найтеплішого свята.


 Суми (вул. Соборна, 44)

16 грудня, 11:00 – Кожна дитина пише листа святому Миколаю та мріє отримати подаруночок за гарну поведінку. Разом з дітками згадаємо традиції та звичаї зимових свят в Україні, пограємо в ігри, в які бавились наші прабабусі, коли були маленьким. Також будуть читання, прикрашання дерева подарунків та створення власноруч іграшки «Миколайчик». 

17 грудня, 12:00 – У неділю поговоримо про традиції та звичаї зимових свят в Україні, а також власноруч виготовимо різдвяну зірку, розпишемо її яскравими барвами, прикрасимо веселими дзвіночками та кольоровими стрічками.

Тернопіль (вул. Валова, 5-9)

12 грудня, 18:00 – За майже 5 років Олегові Кошлі вдалося побувати у 44 країнах, крайньою з яких є Перу. Своїм досвідом Олег ділиться у блозі і з радістю зробить це також у стінах Книгарні «Є».

13 грудня, 18:30 – Бездомні та відкинені суспільством люди створили нову модель соціального підприємництва та змінили розуміння благодійництва. Про історію руху «Емаус» і про його українські сторінки розповість відомий в усьому світі український письменник Андрій Курков.

14 грудня, 18:00 – Через людський вимір книжка Володимира Окаринського показує Тарнополь/Тернопіль від доісторичних часів, його заснування й розбудови в пізньому Середньовіччі, аж до завершення найтрагічнішого для міста «короткого» ХХ століття, – 1991 року. Чекаємо тернополян на презентації знакової історичної книжки у форматі «для всіх».

15 грудня, 17:00 — Галицькі добровольчі полки СС – це унікальна та маловідома сторінка української військової історії. Дослідження Романа Пономаренка пропонує тверезий погляд на важливі моменти української військової історії.

Харків

12 грудня, 18:30 (вул. Сумська, 3) – Приємно провести час і створити різдвяний настрій допоможуть книги про Різдво. Казки, оповідання, легенди та повісті порадують як дорослих, так і дітей. Приносьте свої улюблені різдвяні книжки, а ми допоможемо обрати різдвяну книжку на подарунок і порадимо, як створити святковий настрій собі й своїм близьким.

14 грудня, 19:00 (вул. Сумська, 3) – Творче подружжя улюблених письменників Володимира Лиса та Надії Гуменюк паралельно працюють над власними текстами і разом презентують їх. харків’янам. 

14 грудня, 18:30 (вул. Пушкінська, 50/52) – Запрошуємо Вас поринути у світ чарівної української мови, культури та історії, зігравши у навчально-розважальну настільну гру «Важниця». Переможці не залишаться без подарунків. Приходьте і приводьте своїх друзів!

16 грудня, 12:00 (вул. Пушкінська, 50/52) – Наближається чарівне свято, припорошене лапатим снігом, зігріте любов’ю та дитячими спогадами, і, звісно ж, усі ми незалежно від віку таємно мріємо про чудеса. На «Дитячій суботі» будемо разом писати й розмалювувати листа святому Миколаю.

Хмельницький (вул. Проскурівська, 2)

12 грудня, 18:00 – Яким має бути місто, яке раціонально використовує енергію? Дізнаєтеся від Степана Кушніра на перегляді й обговоренні фільму «Енергоефективне місто».

16 грудня, 12:00 – Зима – казкова пора року. Її красу ми бачимо в усьому: у великих снігових гірках, у танці тендітних сніжинок, у кольорових новорічних ліхтариках на вулицях міста... Про все це і навіть більше будемо говорити на «Дитячій суботі».
   



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери