Головна\Події\Зустрічі

Події

28.03.2013|08:16|Буквоїд

Лагідна українізація від Ореста Лютого

13 квітня о 20.00 в рамках першого великого сольного концерту у Києві арт-пабі «Бочка» професор антропології Орест Лютий презентує свою першу вінілову платівку «Лагідна Українізація». Колекційне видання побачило світ у видавництві «SaltPorkRecords» (Чікаго, США).

Стьобний гуманітарний проект «Лагідна українізація» з´явився у серпні 2012 року. За словами лідера гурту «Сталін унд Гітлер капут» Ореста Лютого - професора антропології, старого музичного рецидивіста (а поза сценою - актора і телеведучого Антіна Мухарського), проект зародився понад 20 років тому і матеріалізувався у сучасній Україні, як реакція на українофобську політику держави. На меті - українізувати «найбільш одіозні прояви» російської попси та шансону, пісень радянських часів, міського романсу, традиційної естради та кіно-хітів. Зокрема: „Владімірскій централ", „А бєлий лєбєдь на пруду...", „Мурка", „Дєнь Побьєди" - українізовані в естетиці  „бандерівської криївки".

«Ця музика пестить серце, серце, яке скучило вже за справжньою, українською, можливо, трошечки радикальною музикою. Ми не ховаємо якісь проблеми, не заганяємо їх в середину, бо... «Слово невимовлене отрутою стає», - так сказав батько Фрейд  у свій час. Не треба заганяти всі ці речі в середину, бо вони або десь у мізку вибухнуть якимись неадекватними діями, або у соціумі якимись заворушеннями. Треба про це говорити» - впевнений Орест Лютий.

«Орест Лютий - це спроба культурологічного опору тій тотальній дебілізації, яку провокує дика популярність російськомовної попси і шансону. Орест Лютий теж співає шансон, але українською, з гумором і артистизмом» - додає Антін Мухарський.

У рамках виступу - окрім композицій з програми «Лагідна Українізація» колектив презентує і кілька творів з більш радикального проекту «Сувора Українізація».

ОБЕРЕЖНО!!!! В текстах присутня дозована та вмотивована наявність ненормативної лексики!

Захід розпочнеться 13 квітня 2013 о 20.00 за адресою:
вул. Верхній Вал 22, Арт-Паб "Бочка"

О 19.00 - перед початком концертної програми на представників мас-медіа чекає короткий прес-брифінг, а також вільне спілкування з учасниками колективу.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери