Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Зустрічі

Події

03.06.2011|12:44|Буквоїд

Акція «Подаруй дитині Сонце». ФОТО

У День захисту дітей, 1 червня за ініціативи видавництва «Махаон-Україна» та художниці Катерини Дудник, за підтримки проекту «Кассіопея» та порталу «Всё о детях» відбулася благодійна акція «Подаруй дитині Сонце», під час якої батьки разом із дітьми малювали та спілкувалися.

До затишного двору бібліотеки Тетяни та Омеляна Антоновичів (Києво-Могилянська академія), де проходила акція, прийшли представники різноманітних професійних сфер, що підтримали ініціативу видавництва подарувати Сонце своїм дітям, а також тим, кому сьогодні потрібне тепло та позитивні емоції.




Катерина Дудник, художниця: «З видавництвом «Махаон-Україна» ми давні друзі, я проілюструвала книжку «Джельсоміно в Країні брехунів» Джанні Родарі, а також зараз працюю над ілюстраціями до іншої новинки видавництва. Сьогодні дитяча книжка, не дивлячись на те, що її витісняють електронні аналоги, все-таки залишається дуже цінною, адже вона не тільки джерело цікавої та захопливої інформації, під час читання книжок своїм дітям батьки стають ближче до дітей, самі повертаються у дитинство та отримують задоволення. І так добре, коли батьки і діти щось роблять разом…Майстер-класи з малювання з видавництвом «Махаон» ми проводили кілька разів, але до Дня захисту дітей ми хотіли подарувати щось особливе і дітям, і їх батькам, і діткам та дорослим, яким зараз, можливо, не дуже легко і промінчик сонечка зможе принести їм радість. Чому саме Сонце? Сонечко є майже у кожній казці, у кожній проілюстрованій книжці, воно постійно дивиться на нас зі сторінок, навіть коли ми його не помічаємо…І воно асоціюється і у дітей, і у дорослих, з чимось гарним, позитивним.




Мені дуже приємно, що сьогодні у нас вийшла така душевна акція, приємно, що дорослі приєдналися до своїх діточок у створенні Сонечка, і ми сподіваємося, що наші Сонечка зможуть подарувати радість багатьом людям».




Марія Соломіна, видавництво «Махаон-Україна»: «Під час акції її учасники разом із дітками під наставництвом Катерини Дудник, розмальовували дерев’яні заготовки, тим самим даруючи своїм дітям можливість гарно проводити час разом із батьками та створювати дивовижні, неповторні малюнки. Основи декору по дереву всі засвоїли дуже швидко, і вже за деякий час на  нас дивилися усміхнені личка справжніх Сонечок.


Атмосфера панувала дуже позитивна, процес створення Сонця захопив буквально всіх, від найдоросліших до найменших. І нам дуже приємно, що всі учасники заходу отримали задоволення, поспілкувалися зі своїми дітками та змогли передати готові Сонечка тим, хто цього потребує.


Ми не ставили перед собою завдання передавати всі створені сонечка саме до дитячих будинків, лікарень чи онкоцентрів. Найважливішим було те, що ми могли долучитися до таїнства творення радості та позитиву, і кожен із наших учасників обрав, кому він хоче подарувати своє Сонце, - своєму наставникові, бабусі, мамі, хворим діткам у онкологічне відділення, до лікарні швидкої допомоги чи до дитячого будинку.

Ми дуже вдячні всім, хто прийшов до нас цього чудового першочервневого дня, адже розуміємо, що багато хто із учасників змінював свої плани, ще більше заповнював щільні графіки, поспішав відпроситися з роботи, або навіть заради нашого заходу затримався перед відпусткою на кілька днів. З нами були і мої колеги, працівники нашого видавництва зі своїми дітками, перекладачі, з якими ми співпрацюємо, відомі журналісти, актори, музиканти, режисери та художники, чудові багатодітні мами та інші небайдужі та світлі люди.
Також окремо хотілося б подякувати Катерині, адже багато в чому саме її зусиллями ми змогли реалізувати все те, що задумали під час підготовки до акції».



Акція «Подаруй дитині Сонце» стала першою у низці благодійних акцій видавництва «Махаон-Україна», спільних із нашими партнерами та друзями, учасником яких може стати кожен. Зокрема, вже 8 червня разом із галереєю Парсуна та майстринею Іриною Спицею буде проведено майстер-клас з виготовлення текстильних янголів «Янгол твоєї мрії». Інформацію про майстер-клас можна буде дізнатися на сайті видавництва «Махаон-Україна».


Фото Тетяни Старовойт



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери