Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Інтернет

Події

16.02.2013|09:23|Буквоїд

Книжки на вихідні від Obreey Store

«Love is in the air…» - цього тижня світ святкував День закоханих.

Obreey Store, закоханий в своїх користувачів до безтями, підтримує глобальну хвилю й рекомендує на вихідних почитати (перечитати) добрі, світлі, іноді трішечки сумні, але завжди актуальні історії кохання.

«Кавовий присмак кориці», Лариса Денисенко

https://store.obreey.com/ukr/books/750131

Інколи видається, що достатньо пришвидшити ходу, і вже за наступним поворотом буде саме те місце, куди мріяв потрапити усе своє життя. Тобі достеменно відомо, яке воно. І ось ти на місці, але і місце виявляється іншим, і оточують тебе зовсім не ті, про кого мріяв ще вранці...Він думає, що народжений кохати тільки її, вона думає, що нарешті знайшла своє кохання у особі його батька, його батько просто кохає іншу людину. І ця історія непорозумінь може виявитися трикутником, або чотирикутником, а може й тим, чому поки що немає назви у нашому вимірі.

 

«Duty free», Оскана Форостина

https://store.obreey.com/ukr/books/1180215

Чи існує в літературознавстві поняття «роман-нарис»? У кожному разі в літературі такий роман уже є. Як то в романах, читач знайде тут любовну історію, кілька розгалужених сюжетних ліній та всілякі подорожні пригоди. Але, як то в нарисах, важливішими за події в цьому тексті є самі герої, а важливішими за героїв - атмосфера і середовище. Зокрема - українська атмосфера дев´яностих-нульових і середовище більш-менш мистецького Львова, пропущені через «очуднену» призму свідомості американського напівукраїнця Елайджи. Наскільки болісними чи, навпаки, комічними виявляться його прозріння від зіткнення уявної України з реальною?

 

«Любов і піраньї», Максим Кідрук

https://store.obreey.com/ukr/books/884855

«Любов і піраньї» - роман з подвійним happy end´ом, продовження мандрівної епопеї Максима Кідрука. Це суміш пригод, цікавих фактів та живого гумору, з легкими вкрапленнями нещасливої «love story», що закінчується феєричною авантюрою, під час якої автора ледь не з´їдають піраньї... Книга створена на основі реальної історії не дуже вдалого кохання, що, втім, призвело до дуже вдалої мандрівки Бразилією в непролазних нетрищах Пантаналу - безлюдної та дикої країни ягуарів.

 

«Той хто любить довгі слова», Тарас Малкович

https://store.obreey.com/ukr/books/1552654

«...Вірші Тараса Малковича виростають з несподіваної асоціації, переважно якраз не фонетичної, а візуальної, тактильної; з якоїсь ледве вловимої подібності фізичної форми чи властивостей предметів, з таємної механіки взаємин між речами, яку може виявити лише дуже уважне око, а розвинути - розпалена фантазія...»

 

«БотакЄ», Тарас Прохасько

https://store.obreey.com/ukr/books/821303

Прохасько пише мало, тому кожна його книжка - це подія. В «БотакЄ» під однією палітуркою вміщено всі важливі тексти цього автора. Формально «БотакЄ» є перевиданням. У вступному слові Прохасько пояснює, що книжку створено за принципом флористики. Тобто це ніби своєрідний гербарій, де зібрано всі ключові візії письменника. Це збірка, де так багато Прохаська. «БотакЄ» - це Карпатське море, чарівні гори та (не)справжнє місто Ялівець.

 

«Гордість і упередженість», Джейн Остін

https://store.obreey.com/ukr/books/1071454

Світ творів англійської письменниці Джейн Остен (1775-1817) - світ звичайних чоловіків і жінок. доволі буденний, розмірений і в той же час не позбавлений драматизму. Тонкий психолог і знавець людського серця, письменниця створила надзвичайно виразні й правдиві образи. Її герої - живі люди, з усіма їх достоїнствами і недоліками, здатні і на високі почуття, і на великі помилки. Перше знайомство героїв роману «Гордість і упередженість» багатого аристократа Дарсі та дочки провінційного поміщика Елізабет не обіцяло серйозних почуттів між ними. Дарсі поставився до сім´ї Елізабет зверхньо, з упередженістю, і дівчина відповіла йому так само. Це і стало головною перешкодою у їхніх відносинах. Навіть тоді, коли вони зрозуміли, що не можуть жити один без одного, їм не просто було зламати свою гордість, щоб відкрити серця коханню...

 

«Булава і серце», Мирослав Дочинець

https://store.obreey.com/ukr/books/841710

Ця книга є спробою торкнутися таїни таїн, дару, що зветься - Кохання. І як воно осяяло життя великих. Незбагненні дороги Мужчини до Жінки і Жінки до Мужчини. Їх не міг збагнути навіть мудрий Соломон, прирівнюючи до слідів змії на скелі, птиці в небі, риби у воді... Навіть великих кохання робить слабкими і вразливими, позаяк руйнує бар´єри і знищує укріплення, які ми зводимо довкола себе. Для одних це пломінець свічі, для інших - рушійна стихія, що перекраює особистість - малих робить великими, а великих трощить у порох.

 

«Тамдевін», Галина Вдовиченко

https://store.obreey.com/ukr/books/1101621

Дія роману відбувається у Карпатах неподалік від замку Гербуртів. Успішна українська художниця Анна, яка зробила кар´єру в Росії, їде у відпустку на запрошення колишньої однокурсниці у віддалене село поблизу старовинного замку, де можна легко загубитися у часі і просторі. В цей же час у дикому урочищі Карпат проводить дослідження науковець-етолог Юрій. Він вивчає поведінку вовків у природному середовищі. Для цього він взяв під опіку трьох новонароджених вовченят, які втратили батьків. Людина і вовки в цій «зграї» живуть за вовчими законами, які іноді виглядають більш досконалими, ніж ті, за якими живуть люди. Несподівана зустріч з художницею докорінно змінює життя і дослідника, і вовчої зграї.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери