Головна\Події\Інтернет

Події

04.01.2011|14:33|Буквоїд

PocketBook спростовує звинувачення у «піратстві»

«Буквоїд» отримав заяву від компанії PocketBook щодо публікації про оформлення судового позову з боку російської компанії «Книга по требованию» і літературної агенції «ФТМ».

Подаємо текст повністю:
 
«Станом на 31 грудня 2010 року компанія PocketBook не отримувала позовів про порушення авторських прав на літературні твори.

Компанія PocketBook сумлінно ставиться до дотримання прав інтелектуальної власності і єдина в СНД розвиває технології використання легального контенту, дотримуючись світових стандартів захисту від копіювання (Adobe DRM) і укладаючи договори з видавцями  та правовласниками.

PocketBook стверджує, що заява про подачу позовів до дистриб´юторів і арешт рахунків торговельних мереж не відповідає дійсності.

Компанія буде захищати свої права, а також права своїх ділових партнерів від посягань осіб, які переслідують цілі недобросовісної конкуренції і зловживають законодавством РФ у сфері інтелектуальної власності. 

Просимо утриматися від публікації прес-релізу розісланого компанією «Книга по требованию» до отримання офіційних підтверджень».

 

Нагадаємо, що наприкінці грудня 2010 року зявилася інформація про те, що компанія «Книга по требованию» і літературна агенція «ФТМ» оформили позов до українського виробника пристроїв для мобільного читання PocketBook.  Українська компанія звинувачується в порушенні авторських прав. Згідно з позовом, в її пристрої було закачано електронні тексти 79 творів, права на які належать «Книге по требованию» і ФТМ. 

Позов до виробника було оформлено на мільярд рублів. Відповідачем за ним також виступає мережа магазинів «Ельдорадо». При цьому позивачі заявили, що до відповідальності може бути притягнуто й інших дистриб´юторів продукції PocketBook.

Інформація: «Буквоїд»



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери