Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Культура

Події

12.03.2015|10:49|Буквоїд

У музичній академії покажуть виставу за оповіданням Андруховича

15 березня, о 19.00, в Національній музичній академії імені Чайковського відбудеться вистава «Альберт, або найвища форма страти».




Юрій Андрухович / Уляна Горбачевська / Марк Токар

відео: vj-group «CUBE» / звук: Віктор Новожилов / графіка: Анатолій Белов

ідея проекту: Оля Михайлюк

Цього разу дійство відбудеться в Київський консерваторії. Сама будівля з її унікальними акустичними властивостями провокує учасників вистави на нову роботу зі звуком, а отже буде більше музики. Разом з героями дійства публіка зможе поблукати різними звуковими просторами — опинитися у середньовічному Львові та його околицях, зануритися в підземелля бернардинів і в решті вийти на площу Ринок — з усім її гомоном, птахами, фонтанами, людьми та музикою, що звучить напередодні видовища (страти). Все по-справжньому — організатори вже запросили «оркестр валторністів», в жодному разі не побоюючись розбурханої атмосфери.

Учасники вистави настільки люблять проводити час з Альбертом, що навіть свої дні народження святкують у відповідній компанії. Останнього разу виставу грали в День народження співачки Уляни Горбачевської — на центральній площі Львова разом з акробатами й жонглерами з мандрівного цирку. Цього разу тур розпочинається в День 55-річчя Автора — Юрія Андруховича. Тобто без оркестру не обійтися.

про виставу

Юрій Андрухович: «Вистава «Альберт» створена за моїм однойменним оповіданням, що колись увійде до збірки про видатних нечестивців усіх часів. У центрі нашого дійства — історія Альберта Вироземського, шахрая і злодія. Щоб уникнути смертної кари, він погодився віддати душу дияволу, але підписана кров´ю угода чомусь не спрацювала — й певного осіннього дня року 1641-го його було привселюдно спалено посеред львівської площі Ринок…» Ця вистава — гра слів, інтонацій, жестів, що виникає у відчайдушній, ризикованій і водночас гармонійній взаємодії письменника, що проявляється тут не лише як автор текстів, але і як співак, і як актор, з чудовими музикантами. Виставу доповнює тонка, іронічна, пронизлива графіка, що оживає під час вистави.

У березні 2015 вистава буде показана в Івано-Франківську (13/03), Києві (15/03) та Дніпропетровську (17/03).



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери