Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Культура

Події

22.12.2014|07:58|Буквоїд

«Малюнки на Паркані» у «Мистецькій збірці»

23 грудня, о 18.00, угалереї «Мистецька збірка» (вул. Терещенківська, 13) відкриється новий інтерактивний соціальний проект Віктора Дейсуна «Малюнки на Паркані»

Паркан – публічний засіб комунікації і самовираження. На ньому кожен пише свою правду, але лишається анонімним. Віктор Дейсун показує Паркан як літопис українського суспільства. Тут є і пропаганда радянської епохи, і політичні лозунги нашого часу, і побутові оголошення, і хуліганські надписи.

 

В баченні художника Паркан – це умовна межа не тільки  території, а й способу життя, світогляду, ідентичності. Віктор Дейсун втілює символічний кордон між Україною і заходом, де з недавніх часів зроблена хвіртка, та  Велику стіну від Росії на сході України.

«Малюнки на Паркані» – це інтерактивний проект. Кожен гість галереї зможе дописати на тут щось своє.

Віктор Дейсун: «Ось Паркан від західних сусідів. Ми зазираємо по той бік з цікавістю. Нам здається, що там краще: стрижені газони і чиста бруківка, високі зарплати  та гуманні порядки. На нашій стороні паркану залишки радянщини, розкішні проекти епохи споживання,ствердження власної національної ідентичності.

На сході – війна. Тут будують не просто паркан, а Стіну. Тут буде рів, колючий дріт, вишки. Що лишиться біля цього паркану? Спалена земля, пустир, пропаганда, написана кров’ю?

Та найвищий Паркан – він у нашій свідомості. Це паркан стереотипів. Справжню перемогу в житті, справжню свободу  можна отримати лише подолавши його».

Віктор Дейсун (Київ) – український художник, майстер абстрактного живопису. Його роботи знаходяться в колекціях Львівського Національного музею, Полтавського краєзнавчого музею, Кременчуцького краєзнавчого музею, Кам´янець-Подільської картинної галереї, а також у  приватних збірках в Україні, Росії, Польщі, Угорщині, Німеччині, Канаді, США, Ізраїлі, Франції, Великобританії, Китаї.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери