Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Культура

Події

22.04.2013|14:17|Буквоїд

«Український еротизм» у галереї «Мистецька збірка»

25 квітня в галереї «Мистецька збірка» (вул. Терещенківська, 13) відкривається еротична виставка від кращих українських художників.

Цієї весни «Мистецька збірка» покаже  найпотаємнішу і найпікантнішу грань творчості наших митців – еротизм.   Такої концентрації спокуси Київ ще не бачив. Таємні бажання і фантазії яскравими фарбами проявляться на полотні.

В усі часи еротизм – найпотужніше та часто заборонене джерело творчого натхнення. Ця тема завжди була однією з найгостріших в суспільстві. Адже  еротичне мистецтво виявляє найбільш природну,  безпосередню і беззахисну сторону особистості. Воно показує красу і любов без прикрас.Еротичні картини – це ікони кохання.

Акцент виставки – на довершеності жіночого тіла, на неповторних оголених силуетах. Перед глядачем постає українська жінка в її істинному правічному образі – загадкової і звабливої богині. «Жіноча фігура завжди була об’єктом зображення художника,  – коментує художник Анатолій Криволап. –  Маючи такий виразний засіб, як колір, відкриваєш безкінечні можливості реалізації власного сприйняття».

«Ще з Античних часiв тотально був присутнiй культ тiла. I на протязi вiкiв художники надихались красою жiнки. Тому мистецтво iснує як вiдтворена чутливiсть, як матерiалiзована фантазiя», - коментує художник Петро Лебединець.

На виставці будуть представлені роботи І. Марчука, А. Криволапа, П. Лебединця, Б. Буряка, М. Демцю, М. Журавля, М. Деяка, С. Гая, Ю. Вакуленка, Л. Козлова, О. Дубовика та ін. Мистецька весна цього року обіцяє бути пристрасною і гарячою.

Михайло Деяк, художник: Так історично склалося, що в українському суспільстві тема тілесного кохання та чуттєвої насолоди замовчувалася, придушувалася, витіснялася. Навіть зараз у  нас лишились забобони та скутість. Та під зовнішньою стриманістю в українцях криється  бурхливий темперамент та неймовірна чуттєвість. Ця виставка покликана розбудити націю після емоційної зими, підняти на поверхню всю приховану пристрасть.

Максим Волошин, директор галереї «Мистецька збірка»: Це безпрецедентна виставка. Такого ще в мистецькому Києві не було, щоб ню та еротичні картини кращих українських художників були зібрані в одній виставковій залі. Це виставка-експеримент, адже не дивлячись на розкуті погляди сучасного суспільства, тема еротики все одно залишається на грані табу. Та мистецтво, представлене на виставці, має настільки високий рівень, настільки естетично довершене, що жодна цензура тут безсила.

Виставка працює з 26 квітня по 20 травня 2013 року.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери