Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Культура

Події

29.09.2011|18:50|Буквоїд

Київський Молодий театр презентує французький балет «Дафніс і Хлоя»

8 та 9 жовтня Молодий театр презентує на своїй сцені проект Національного центру хореографії (м.Гренобль, Франція) - сучасний французський балет «Дафніс і Хлоя».

Дафніс і Хлоя, двоє підкинутих дітей, є героями давньогрецького роману Лонга. Ці персонажі дійшли до нас, насамперед, завдяки музиці Моріса Равеля, написаній у 1912 році для «Російських сезонів», коли у головній ролі на сцені сяяв Ніжинський.

Жан-Клод Галотта поставив це па-де-труа після балету «Одисей» у 1982 році, і в його задум не входило докладне представлення лібрето (викрадена піратами Хлоя, дружина юного пастуха Дафніса, повертається до нього, завдяки дивовижному втручанню бога Пана), скоріше це був пошук досконалості руху, намагання вхопити енергію, ніжність або несамовиту силу любовних змагань.

Створена для Авіньйонського фестивалю ця хореографічна вистава, виконавцями якої тоді були Матильда Альтараз, Жан-Клод Галотта, Паскаль Грава з музичним оформленням і виконанням на сцені Анрі Торга, хвилює своєю здатністю поєднати інтелектуальний підхід, анімалістичні елементи, гумор та радість почуттів. У той час вона отримала схвальні відгуки преси: «щось на кшталт маленького шедевра» - «Ліберасьйон»; «найгарніша річ, яку можна було подивитись» - «Нувель Обсерватор»; «сутність любовних відносин» - «Монд».

Жан-Клод Галотта приділяє велику увагу розвиткові репертуару Національного центру хореографії м. Гренобль, і після постановки «Одисея», який у 2007 році перетворився на «Дорогого Одисея», він вирішив надихнути нове життя у виставу «Дафніс і Хлоя» з трьома новими молодими танцівниками, у виставу одночасно особисту та вільну, чутливу та грайливу, спонтанну та пустотливу.

Клод-Анрі Бюффар - березень 2010 р.

 

Квитки можна придбати в касі театру за адресою вул. Прорізна, 17

тел. каси 278-73-92

а також забронювати на сайті www.molody.kiev.ua



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери