Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Книжковий ринок

Події

20.11.2015|14:42|Буквоїд

До Дня гідності та свободи вийшли книги про Небесну сотню і героїв АТО

До Дня гідності та свободи вийшла друком низка літературних та публіцистичних творів українських авторів, істориків, філософів про героїв Небесної сотні, учасників Революції гідності та антитерористичної операції на сході України.

Книги вийшли за підтримки Держкомтелерадіо у межах програми "Українська книга", повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

"У цьому списку - книга-реквієм "Небесна сотня", у якій зібрано інформацію, фотодокументи про всіх героїв, які загинули під час Революції гідності; книга-дослідження доктора філософських наук Людмили Филипович "Майдан і церква", у якій відображено події зими 2013-2014 років; збірка репортажів і свідчень очевидців про події від 22 лютого 2014 року (дня втечі з країни Віктора Януковича) до початку 2015 року "Війна на три літери", книга Володимира Земляного "Російський разухай або українські граблі", що розвінчує псевдоідеї "руського міра", якими "озброїла" Росія донбаських терористів, та інші", - йдеться у повідомленні.

Частина книг присвячена історичному минулому та сучасній історії України, її європейському вибору. Це видання "Україна - європейська країна" С. Чайковського, "Україна Inkognita" (колектив авторів газети "День"), "Україна - Козацька" В. Северенюка, "Україна – неповторна" М. Поповича, "З історії незакінченої війни" Ю. Шевельова, публіцистичні праці Є.Сверстюка та інші.

Весь тираж цих та інших видань, що вийшли у межах програми, уже цього року надійде до бібліотечної мережі.

У межах програми також побачить світ низка різножанрових видань серії "Бібліотека українського воїна". Ці книги Держкомтелерадіо передасть у військові частини та безпосередньо в зону АТО. Серед видань, які підвищуватимуть патріотичний дух наших воїнів – "Ментальність орди або ж творення "Євразійського простору" Євгена Гуцала, "Крути: Народини нового українця" Євгена Маланюка, "Україна і Крим в історичних взаєминах" Миколи Мельника, "Армія без держави" отамана Тараса Бульби-Боровця, "Хто такі бандерівці..." Петра Полтави, "Чужинці про москвинів" Павла Штепи, "Якщо ти українець..." Івана Ющука, "Росія чи Європа?" Дмитра Донцова, "Чому я не хочу повертатися до СРСР?" Івана Багряного, "Поясніть ще раз, хто є націоналіст" Анатолія Погрібного, "Біла тінь" Юрія Мушкетика, "Крик" Бориса Олійника, "Йшов солдат..." Василя Симоненка, "Воля живе боротьбою" Бориса Грінченка та інші.

Інформація: Gazeta.ua./a>



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери