Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Книжковий ринок

Події

19.07.2011|09:35|Буквоїд

Британський книжковий ринок оскаржує продаж The Book Depository

Найбільші асоціації видавців та книготорговців об´єдналися, щоб не допустити монополії Amazon на британському ринку книжкових онлайн-продажів.

Як повідомляє журнал The Bookseller, домовленість Amazon про купівлю найбільшого британського книжкового онлайн-ритейлера The Book Depository International, досягнута на початку липня, викликала неабиякі хвилювання серед представників книжкової індустрії у Великій Британії. Через пару днів після заяви американського інтернет-гіганта, своє незадоволення з приводу можливої ​​угоди висловили одночасно Асоціація книгопродавців (Booksellers Association) та Асоціація видавців (Publishers Association), а наприкінці минулого тижня до них приєдналася також Гільдія незалежних видавців (Independent Publishers Guild).
Вищезгадані організації виступають разом вперше, що недвозначно свідчить про серйозність прецеденту. Власне, видавці і книгопродавці говорять про дві основні загрози в разі укладення угоди - з одного боку, розпочнеться монополія Amazon у сфері книжкової інтернет-торгівлі в Британії, а з іншого боку, серйозні позиції онлайн-ринку зашкодять традиційним книжковим магазинам.

Керівники галузевих об´єднань направили офіційні протести в місцеве Управління сумлінної конкуренції (Office of Fair Trading), яке розпочало з´ясування обставин угоди і має намір до кінця літа винести остаточне рішення спільно з Комісією з конкуренції (Competition Commission).

Оглядачі журналу відзначають, що проведене розслідування є найбільшим у сфері книжкової торгівлі з 2006 коли, коли комісія схвалила приєднання до книготорговельної мережі Waterstone´s книжкового ритейлера Ottakar´s, керуючого на момент продажу 141 магазином.

Інформація: pro-books.ru



Додаткові матеріали

Amazon покупает британский интернет-ретейлер The Book Depository
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери