Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Події

17.12.2014|12:21|Буквоїд

Книжковий магазин «Буква» зазнав атаки молодиків у балаклавах (фото)

12 грудня у книжковий магазин «Буква», що на вул. Б. Хмельницкого, 3Б, увірвались близько 30-ти осіб чоловічої статі (вдягнуті в цивільне в балаклавах та озброєні), які назвалися представниками громадської організації «Чесне слово».

Як повідомляє прес-служба книжкової мережі «Читай-Місто» та «КС», молоді  люди стверджували, що  знайшли серед представлених в магазині книг таку, що можна розглядати як антиукраїнську. Співробітники магазину перевірили по базі мережі  дану позицію та  встановили, що такої книги не значиться. Коли ж на касі просканували штрих-код, наклеєний на книгу, база видала зовсім інший товар, а саме «Домашняя колбаса, буженина и другие копченые и соленые блюда. Ененко Е.» (див. прінт-скрін з монітора касового апарату). За словам керівництва  магазину, книга була підкинута або  принесена заздалегідь з метою провокації. Цінник з логотипом книжкової мережі підроблено (штрих-код не співпадає  за назвою), а усі дії так званої громадської організації – неправомірні та провокаційні.

Крім того, молоді люди, які прийшли в магазин з метою «відстоювати справедливість», вели себе вкрай  агресивно:  погрожували касиру фізичною розправою (обіцяли «пырнуть ножом»), використовували ненормативну лексику та  розлякували покупців. Що цікаво, майже всі представники були не старші 20-ти років, які й самі не розуміли задля чого вони прийшли. Питання про те, хто стоїть за цією акцією, залишається відкритим.

Така провокація нанесла вагомі фінансові збитки  книгарні, так як упродовж години перешкоджали роботі магазину, що особливо  відчувається  в передсвяткові вихідні  дні. Не кажучи  вже про моральні збитки, нанесені співробітникам магазину, переважно жінкам та покупцям, які перебували в цей час в заблокованому приміщенні.

Фото з камер спостереження

В прес-службі книжкової мережі «Читай-Місто» та «КС» розповіли, що  це не перша провокаційна акція, скерована проти мережі. При цьому з самого початку АТО книжкова мережа активно допомагає як пораненим бійцям, так і бійцям, які перебувають на передовій: з червня 2014 року компанія перераховує 5 % свого прибутку на допомогу армії, у всіх магазинах розміщені скриньки для збору коштів пораненим бійцям АТО. Фотозвіти придбаної техніки, амуніції і медичного обладнання  регулярно викладаються на сторінках соціальних  мереж компанії.

Нагадаємо, раніше заявлялось, що в книжковій мережі «Читай-Місто» та «КС» антиукраїнської та сепаратистської літератури немає, про що красномовно говорять таблички на вхідних дверях усіх магазинів мережі.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери