Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Літературний дайджест

12.09.2016|17:56|espreso.tv

7 світових бестселерів, що виходять українською

Осінь не припиняє радувати книжковими новинками, які сподобаються поціновувачам різної літератури

Осінь не припиняє радувати книжковими новинками, які сподобаються поціновувачам різної літератури

У четвер, 15 вересня, у Львові розпочинається 23-й Форум видавців. Його програма, як завжди, доволі насичена, але найголовнішими залишаються книжкові новинки. Спеціально до Форуму видавництва готують нові цікаві видання. З найцікавішими своїми книжками знайомить українське видавництво "Наш Формат", що вже 10 років займається просуванням україномовної книжки. 

"Стрімголов. Історія одного життя". Олівер Сакс

"Стрімголов. Історія одного життя" визнано найкращою книжкою року за версією Nathional Public Radio, San Francisco Chronicle, BookPage, Men’s Journal та іншими медіа. Газета New York Times назвала цю книгу знаковою. 

Сакс відомий як автор світових бестселерів "Пробудження", "Чоловік, який сплутав дружину з капелюхом", "Мігрень" та інших. 

У книзі "Стрімголов. Історія одного життя" один із найголовніших популяризаторів медицини - геніальний невролог Олівер Сакс - постає перед читачем "без цензури", можливо, у трохи незвичних як для лікаря амплуа.

Його мемуари – відверта розповідь про складні життєві перипетії сором’язливого й дещо нетовариського чоловіка, який завдяки поєднанню особистого й професійного досвіду здобуває унікальну чутливість до стану інших людей (і не лише своїх пацієнтів). 

Ця книга - про найважливіші події, знакові зустрічі, важливі місця та людей, які зробили Сакса саме тим, ким він був.

 

"Долі та фурії". Лорен Ґрофф

Роман "Долі та фурії" одразу після публікації опинився у списку улюблених книжок Барака Обами, а також увійшов до рейтингів найкращих книжок року за версією Amazon, Washington Post, Time, Kirkus та інших ЗМІ. 

"Долі та фурії" - живий роман про живих людей.

Авторка з ретельністю сімейного психолога препарує шлюб, зазирає у минуле, дізнається родинні таємниці, аналізує вчинки і витягує з шафи старі скелети. 

В центрі сюжету - життя успішного драматурга Ланселота "Лотто" і його коханої дружини Матильди, яка усе життя провела в тіні чоловіка.

Дія роману розгортається у Нью-Йорку впродовж двадцяти п’яти років.

Але одного дня стає зрозуміло, що самозакоханий геній Лотто - лише маріонетка в руках своєї дружини.

Зовні ідеальний шлюб іде тріщинами: повага поступається місцем брехні, кохання - інтригам. 

Зазначимо, що роман "Долі та фурії" це спільний проект Нашого Формату і проекту #книголав.

"Я – Малала. Історія незламної боротьби за право на освіту". Малала Юсуфзай, Крістіна Лем

Книжка юної Малали Юсуфзай, яка була написана у співавторстві з американською журналісткою Крістіною Лем, сколихнула весь цивілізований світ. Одразу після публікації мемуари потрапили у список бестселерів New York Times і не "здають позицій" уже більше 60 тижнів поспіль.

Юсуфзай - лауреатка Національної книжкової премії Великої Британії (2013), а журнал Time назвав її однією з 25 найвпливовіших підлітків.

У Пакистані, де доля усіх жінок визначена наперед - бути смиренною дружиною, догоджати чоловікові й виховувати дітей, у 1997 році народилася "інакша" дівчинка. Вона прагнула ходити до школи, носити яскравий одяг і не приховувати свого обличчя. В цей час владу в її рідній долині Сват захопив Талібан.

За найменше недотримання "законів" цього угрупування терористи карали людей побиттями і навіть смертю. Героїня ж розуміла важливість освіти і обстоювала права жінок, за що й отримала кулю в голову. Її звуть Малала. І на цьому її історія лише починається.

"Продається все. Джефф Безос та ера Amazon". Бред Стоун

"Продається все. Джефф Безос та ера Amazon" відразу після публікації стала світовим бестселером. Найкращою книгою року її назвало не лише видання Financial Times (2013), а й такі світові ЗМІ як The Washington Post, Forbes, The New Republic, The Economist, Bloomberg та And Gizmodo.

Книжка "Продається все. Джефф Безос та ера Amazon" - не лише історія успіху найбільш інноваційної світової компанії, а й свого роду посібник, інструкція для тих, хто хоче створити свій бізнес.

Автор книжки, Бред Стоун, майстерно пише про зародження та розвиток Amazon - від моменту створення компанії на Волл-Стріт на початку 1990-х і дотепер. Ця компанія однією з перших побачила необмежені можливості інтернету та назавжди змінила те, як ми купуємо і читаємо. 

Також автор розкриває таємниці тріумфу засновника Amazon Джеффа Безоса, одного із найвидатніших керівників, невтомного генератора ідей. Стоун розповідає, як Безос дисципліновано і подекуди педантично втілює новаторські ідеї у життя, як ламає стереотипи, не визнає загальноприйнятих правил, а запроваджує свої.

"Економіка. Інструкція з використання". Ха-Юн Чанґ

Книга "Економіка. Інструкція з використання" Ха-Юн Чанґа входить в топ-50 найпопулярніших економічних видань Amazon.

Безперечно, секрет успіху полягає в тому, що Чанґ зумів написати книгу про економіку, яка буде зрозумілою усім, а не тільки професійній аудиторії. 

Економіка може бути простою наукою, доступною для всіх, - доводить автор. Хай вас не лякають цифри, заплутані формули і незрозуміла термінологія - усе це не головне.

Економіка - це передусім про людей, а не про виробництво чи дефіцит державного бюджету. І розумітися на ній може кожний. 

Чи справді одні бідні, бо ледачі, а інші заможні, бо наполегливо працюють? У чому причина світової кризи 2008 року? Чи може країна досягти економічного успіху, перестрибнувши етап індустріалізації? Чанґ відповідає на ці питання жвавою метафоричною мовою. 

"Думай як фрік". Стівен Левітт, Стівен Дабнер

"Думай як фрік" - нова книга від авторів світових бестселерів "Фрікономіка" та "Суперфрікономіка", яка вже встигла зрівнятися з ними за популярністю.

Вона майже одразу після виходу посіла перші позиції в списку бестселерів New York Times.

Книги Левітта та Дабнера перекладені на 35 мов. У світі продано понад 4 млн примірників.

Для успіху в сучасному світі потрібно не лише знати більше, працювати швидше, а й мислити інакше. Бо виграє той, хто першим знайде небанальний розв’язок проблеми.

Автори світового бестселера "Фрікономіка" Стівен Левітт та Стівен Дабнер пропонують читачам перелаштувати спосіб мислення і застосовувати нестандартні підходи у різноманітних ситуаціях. 

Автори щедро ілюструють свої аргументи маловідомими фактами з історії, психології, економіки, а іронічний стиль не дасть читачеві нудьгувати.

"Королева пустелі". Джорджина Говелл

В основі документального роману "Королева пустелі" - життя Ґертруди Белл, британської письменниці, мандрівниці, археолога і картографа початку ХХ століття. Саме її рукою було проведено кордони між державами на Близькому Сході: Іраком, Сирією, Палестиною, Йорданією, Саудівською Аравією.

Ґертруда Белл народилася у заможній аристократичній родині, але спокійне світське життя не було дівчині до серця, і вона вирушила на пошук пригод. Белл — перша європейка, яка перетнула Сирійську пустелю, вона об’їздила на верблюдах усю Месопотамію, організувала перші вибори в Іраку і долучилася до створення конституції цієї країни. Вона досліджувала культуру і звичаї бедуїнів та заснувала в Багдаді Національний музей.

Про все це ми дізнаємося зі щоденників і листів дослідниці, щедро цитованих у романі. Ґертруда Белл відома також як британська розвідниця, яка водночас була довіреною особою багатьох аравійських шейхів. Саме вони нарекли її хатун - королева.

За книжкою Говелл знято фільм з Ніколь Кідман у головній ролі.

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери