Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Літературний дайджест

21.11.2014|08:32|Друг читача

12 нових книжок, щоб зустріти зиму

Новинки на книжковому ринку України з`являються, слава Богу, незалежно від сезону та непогоди.

І це прекрасно, адже завжди хочеться засмакувать свіжим українським чтивом. Особливо зараз, у холодну пору. Книга – це ж завжди цікаве, корисне і, що головне зараз, дешеве дозвілля. Тож економте на походах у ресторан чи кінотеатр, але ніколи не відмовляйте собі у читанні з горнятком кави-чаю.

Тим паче, що “Друг Читача” знайшов для вас 12 новинок кінця осені-2014, які стануть окрасою вашого вечору після важкого робочого дня чи подарують чудові вихідні. Отже, в нас тут і художня література, і публіцистика, і бізнес-література, і чудові подарункові альбомні видання. Вам вирішувать – чим зігріваться – новинкою від Ірен Роздобудько чи світовим бестселером про графа Дракулу, неймовірними карикатурами від художника Майдану Юрка Журавля чи порадником для надзвичайно ефективних людей.

Читайте українське! І одягайтеся тепліше!

 

АТО. Історії зі Сходу на Захід

Маргарита Сурженко

*

«Для когось АТО – просто три букви. Для когось – справжнє випробовування. Що ви зробили б, якби одного дня залишились без нічого? Чи змогли б знайти в собі сили боротися далі, бо рідне місто виштовхнуло вас зі своїх обіймів і змусило починати все заново?», – запитує авторка книжки Маргарита Сурженко.

Герої цієї книги, вже маючи певні здобутки в житті, опинились на новому старті, тримаючи в руках лише невеликі рюкзаки. Молоді люди залишили місто, яке було для них уособленням упевненості та стабільності. Позаду – робота, налагоджене життя, власне житло й така обожнювана зона комфорту. Попереду – невідомість і Україна, якої вони ніколи по-справжньому не знали. Із собою вдалося взяти небагато: свої мрії, страхи, стереотипи, комплекси, віру й надію. Саме це й стало їхньою цеглою для фундаменту нового життя, їхньою зброєю для боротьби із випробуваннями. А ще − спорідненість із рідною землею, зі своїм народом, всю велич і благородство якого вони тільки почали пізнавати. Чим закінчились пригоди героїв, дізнаєтесь, прочитавши цю книжку. 

 

З Україною в серці. Патріотична хрестоматія

*

До хрестоматії увійшли найкращі твори наших класиків, написані українською мовою на тему любові та пошани до Батьківщини, її захисту від ворогів і нашої багаторічної історії.
Невипадково доданий вірш Бориса Чичибабіна, написаний російською, який знаменує спільність усіх народів України в любові до своєї Батьківщини.
Хоча більша частина творів у цій книжці передбачена чинною програмою для шкіл, зацікавить вона не лише  школярів, а й дорослого читача.

 

Карикадурка

Юрій Журавель

*

Автор – Юрій Журавель про це видання відгукується так: “З дитинства мріяв створити товсту дорослу книгу, де слів буде мало, а картинок – море. Ну от нарешті і вийшло. Тут зібрано роботи за декілька років. Але останній був особливим. Він минув як століття. Події так стрімко змінювали одна одну, що можна було збожеволіти. Просто дурка якась. Ми раділи, засмучувались, закохувались, ненавиділи, сміялись, плакали, перемагали і зазнавали поразки, зневірювались, але знаходили в собі сили і, сповнені надії, продовжували боротьбу.
Вклоняюсь прекрасним людям, героям і красуням, які надихнули до малювання. Дякую всім, хто загострив думку й олівець.
Зустрінемось після перемоги!”

 

Подвійна гра в чотири руки

Ірен Роздобудько

*

Ірен Роздобудько – талановита письменниця, поетеса, журналістка. Авторка понад 20 романів і 5 кіносценаріїв, лауреат багатьох престижних премій, неодноразова переможниця літературного конкурсу «Коронація слова»… Ірен успішно працює в різноманітних жанрах, і кожний новий її роман – це справжня радість для читачів.
Київ початку ХХ століття… Для невгамовної генеральської дочки Мусі Гурчик немає нічого більш захопливого, ніж розслідування нової таємничої справи!
Викрадені важливі документи – креслення нової моделі військового літака. Інженер-розробник поплатився за них життям… Факти й детективна інтуїція підказують юній вивідачці, що злодія треба шукати на палубі розкішного пароплава «Цариця Дніпра». Небезпечно? Аякже!
Але наша панночка вже вирушила в карколомний круїз – вона мусить викрити злочинця будь-що! У перший день подорожі скоєно нове вбивство, і тепер остаточно зрозуміло, що вбивця поруч…

 

Два романи

Юрій Андрухович

У видання увійшли одні з найвідоміших прозових творів автора – “Московіада” і “Перверзія”. Віктор Неборак про ное видання:  “Юрій Андрухович повертається, вирушає в нові мандри і знову повертається. З України тим часом еміґрує чимраз більше його читачів. Великий рух східних народів на Захід триває. Московія теж не пасе задніх. Державні кордони поки що не змінилися, та хто наважиться ствердити, що так буде й надалі? Короля Олелька Другого вже давно немає на цьому світі. Чи з’явиться в досяжному майбутньому його леґітимний наступник, який, прочитавши «Московіаду», очолить чергове українське народне рушення і приєднає нарешті Україну до євроспільноти? Чи все-таки доведеться троянцям ХХІ сторіччя недобитим кошем переселятися до благословенної Італії, покинувши навіки рідні чорноземи? З «Перверзією», як з новою «Енеїдою»”.

 

Лемберґ. Під знаменами сонця

Анна Хома

*

Львівська письменниця, медик і психолог, лауреат конкурсу «Коронація слова», автор кількох романів, що мали неабиякий успіх у сучасного читача. Цього разу на вас чекають захопливі мандри позаминулим століттям – закохана у своє місто авторка поведе вас вузькими вуличками старовинного Львова назустріч шаленим пригодам та приголомшливим відкриттям…
Несподівано для самого себе запеклий львівський злодій Мар`ян Добрянський рятує від бандитів шляхтича Яна Губицького. Вдячний панич запрошує дивного збавителя до свого маєтку. Та чи знає він, що його гість понад усе жадає помсти? Хто ж насправді цей Мар`ян?
Але доля недарма з`єднала дві дороги, і ось уже жорстокий розбишака та розпещений аристократ мандрують поза законом, намагаючись зрозуміти правду один про одного – і про самих себе. Долаючи разом усі перешкоди, нерозлучні вороги мусять відкрити темні таємниці минулого та зрозуміти, що у світі є речі, важливіші за помсту, а істинна дружба – сильніша за ненависть…

 

Дракула

Брем Стокер

*

Роман, що витримав безліч екранізацій. Моторошна історія, яка подарувала натхнення багатьом письменникам! У невеличке містечко на півночі Румунії в родовий замок графа Дракули їде Джонатан Харкер. Але чому ж усі, хто довідується, куди він прямує, жахаються? Чому намагаються відмовити його відвідувати замок? Чому дивляться на Харкера з жалістю й покладають на нього хрест? Може, тому що сьогодні – переддень святого Георгія і вночі, коли годинник вдарить північ, безперешкодно запанує все зло світу?

 

Доля каменів

Денис Бутирін

 *

А що, коли за багато мільйонів років до появи людини на Землі вже була цивілізація? Хай навіть не істот, а – розумних каменів. І мудрість їхня вічна. Не дарма ж у легендах чи не всіх народів світу згадуються три камені долі, прочитати які можна, лише зібравши їх разом.
У науковому департаменті концерну “Ріхтер” вже було зроблено чимало відкриттів. Але чи вдасться світлим головам розгадати таємницю каменів? І чи готові вони до випробувань Долі, аби знайти найважливіші відповіді?

 

Моральність капіталізму

Том Палмера, Варгас Льоса, Вернон Сміт, Каха Бендукідзе 

*

Гонитва за прибутком, жадоба, егоїзм, насильство – для багатьох сьогодні капіталізм пов’язаний з несправедливістю й аморальністю, майновим розшаруванням, нівеляцією культурних відмінностей та іншими негативними сторонами життя сучасного суспільства. Проте антикапіталістична риторика не витримує зіткнення з логікою і фактами: свобода, співпраця, підприємливість, інновації, приватна ініціатива, турбота про споживача, індивідуалізм, рівні права і рівні можливості – усі ці цінності капіталізму не мають нічого спільного з тим, що зазвичай ставлять йому в провину.
Під обкладинкою книги її автор Том Палмер зібрав найкращі есе, пов’язані з моральністю капіталізму, «…вони не обмежуються сферою абстрактної моральної філософії, але стосуються також економіки, логіки, історії, літератури й інших дисциплін», – говориться в передмові до видання. До збірника увійшли роботи впливових бізнесменів та науковців, зокрема есе нобелівських лауреатів Маріо Варгаса Льоси та Вернона Сміта.

 

7 звичок надзвичайно ефективних людей

Стівен Р. Кові 

*

Ця книжка – світовий супербестселер, праця №1 у темі росту особистості! Вона позитивно вплинула на життя мільйонів людей в усьому світі, серед яких Білл Клінтон, Ларрі Кінг, Стівен Форбс!
Керівництво навчить вас краще розуміти себе, визначати пріоритети, формулювати життєві цілі й досягати їх.
Це книжка для тих, хто хоче стати кращим у професійній діяльності, максимально реалізувати свій творчий потенціал та назавжди змінити своє життя на краще. 

Чарівні куточки України

Олег Бєліков

*

Пропоноване альбомне видання – чудовий подарунок тим, хто хоче якомога більше дізнатися про Україну, визначні пам’ятки культури і мальовничі куточки природи, що стали символами та гордістю нашої країни.
Унікальні фотографії та інформативні тексти стануть у пригоді не лише українцям, а й гостям країни. які цікавляться історією й культурою нашої держави. У цій книзі можна знайти широку картину українських: храмів, монастирів та соборів, площ і музеїв, замків і фортець, набережних і узвозів, озер, каньйонів і водоспадів, парків та заповідників, печер і островів, курортних та екскурсійних місць, джерел і ботанічних садів, гір і лиманів.

 

Країна Галичина: місця, події, люди

Денис Мандзюк

*

1578 року стратили козацького ватажка Івана Підкову. А рівно через 400 років найпопулярнішою піснею в Україні стала “Червона рута” Володимира Івасюка. Що об’єднує ці дві знакові особистості – обидва жили у Галичині. Як і винахідник гасової лампи Ян Зег, автор музики українського гімну Михайло Вербицький і виконавець першого терористичного акту в Австро-Угорщині Мирослав Січинський. До книги 30-річного Дениса Мандзюка “Країна Галичина” увійшли матеріали, які публікували у “Газеті по-українськи” та журналі “Країна” протягом 2007 – 2014 років.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери