Re: цензії

28.04.2025|Ігор Зіньчук
Заборонене кохання
24.04.2025|Вероніка Чекалюк, науковець, кандидат наук із соціальних комунікацій
«До співу пташок» Олега Кришталя як наука одкровення
21.04.2025|Тарас Кремінь, кандидат філологічних наук, Уповноважений із захисту державної мови
Джерела мови російського тоталітаризму
18.04.2025|Ігор Зіньчук
Роман про бібліотеку, як джерело знань
18.04.2025|Валентина Семеняк, письменниця
За кожним рядком – безмежний світ думок і почуттів
12.04.2025|Андрій Содомора
І ритмів суголосся, й ран...
06.04.2025|Валентина Семеняк
Читаю «Фрактали» і… приміряю до себе
05.04.2025|Світлана Бреславська, Івано-Франківськ
«Ненаситність» Віткація
30.03.2025|Ігор Чорний
Лікарі й шарлатани
Пісня завдовжки у чотири сотні сторінок

Літературний дайджест

02.08.2013|12:43|Gazeta.ua.

Письменниця Міла Іванцова раніше боялася троянд

Київська письменниця Міла Іванцова влітку кілька разів на тиждень відвідує дачу.

 Вона знаходиться за 25 кілометрів на північ від столиці.

"На дачі не друкую, але пишу книжки в голові. Особливо, коли займаюся монотонною фізичною роботою. Потім їду до Києва і набираю текст на комп´ютері, - каже письменниця. - Коли бачу ці зелені кольори навколо, всяка напруга спадає. Так утримую душевний баланс і гармонію. Тому й не шукаю іншого релаксу - не п´ю, не курю, не колюся". Великого городу і саду жінка не тримає.

"Маю пару кущів смородини, порічок, кілька яблунь. Я більше квітникар, ніж городник чи садівник. Виросла на столичній Куренівці, де Центральна станція юних натуралістів. Маю багато лілій, є гладіолуси, троянди. Раніше троянд боялася. Думала, це вищий пілотаж їх вирощувати. У мене ділянка квітує з весни до осені. Щовесни обіцяю собі нічого не купувати, але знову тягну якісь саджанці на дачу. Залюбки ділюся з людьми квітами, цибулинками. Коли віддаєш від душі, у тебе росте добре, і у тих людей. Коротше кажучи, усе подароване мною можна не поливати, воно все одно буде рости. Вдома у квартирі теж маю чимало вазонів".

Цього літа письменниця встигла законсервувати кілька баночок улюбленого варення з кабачків, яке варить з лимоном або лаймом. Зробила з аличі грузинський соус ткемалі до м´яса.

"Мама назбирала порічок. Зроблю з них сироп. Ним добре поливати морозиво. Почала консервувати, коли вийшла заміж. Переживали важкі часи. Тим не менше приходили гості. Зараз дивуюся, як з нічого накривали святковий стіл. Зараз все в магазині можна купити. Тому роблю консерви не про чорний день, а рефлекторно, для задоволення. Ще роблю "енергетичні консерви". Влітку фотографую дачу, квіти. А взимку на це дивлюся і підживлююся. Це мої улюблені консерви", - сміється Міла Іванцова.


Анна БАЛАКИР


 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

30.04.2025|09:36
Андрій Зелінський презентує нову книгу «Мапа»
29.04.2025|12:10
Новий фільм класика італійського кіно Марко Белоккьо: історична драма «Викрадений» виходить на екрани у травні
29.04.2025|11:27
«Основи» готують оновлене англомовне видання «Катерини» Шевченка, тепер — з перекладом Віри Річ
29.04.2025|11:24
Що читають українці: топи продажів видавництв «Ранок» і READBERRY на «Книжковій країні»
29.04.2025|11:15
Митці й дослідники з 5 країн зберуться в Луцьку на дводенний інтенсив EcoLab 2.0
24.04.2025|19:16
Ееро Балк – лауреат премії Drahomán Prize за 2024 рік
24.04.2025|18:51
Гостини у Германа Гессе з українськомовним двотомником поезії нобелівського лауреата
21.04.2025|21:30
“Матуся – домівка” — книжка, яка транслює послання любові, що має отримати кожна дитина
18.04.2025|12:57
Під час обстрілу Харкова була пошкоджена книгарня «КнигоЛенд»
14.04.2025|10:25
Помер Маріо Варгас Льоса


Партнери