Літературний дайджест

08.09.2011|07:39|Gazeta.ua.

Лариса Денисенко стояла в черзі за автографом Віталія Жежери

5 вересня у київській книгарні "Є" відбулася презентація збірки есеїв журналіста Віталія Жежери "Господні комарики".
 

 

 Книжка з´явилася у столичному видавництві "Нора-друк". До неї увійшло 198 текстів, які були опубліковані в "Газеті по-українськи" у 2005-2011 роках під рубрикою "Колонка".

"Колонки писати легше, ніж книжку, бо можна бути трохи безвідповідальним, - каже Віталій Жежера. - Я тільки відповідальний за те, аби здати текст до вечора в середу, коли газету здають до друку. А все інше якось буде. Я ще не звик до цих текстів у книжці. Я ніколи не почував себе серед журналістів своїм, бо прийшов у журналістику пізно - після 30 років. До цього працював завлітом у театрі".

Письменник Павло Вольвач каже, що називає есеї Віталія Жежери "жежеринками".

"Я знаю багатьох людей, які читають "Газету по-українськи", бо там є колонки Жежери, - розповідає Вольвач. - Важко сказати, що це за жанр — чи це проза, чи публіцистика. Це - феномен Жежери. Він вихоплює з життя речі, повз які ми пробігаємо щодня і не помічаємо. Віталій націлює на них своє око. У нього воно якесь особливе, має незвичайну оптику, бо усе помічає".

На презентації автору подарували букети квітів та іграшкового жучка сонечко. Бажаючих отримати автограф було з 20. Останньою у черзі до Жежери стояла письменниця Лариса Денисенко.

Книжку Жежера представить 15 і 16 вересня на Львівському форумі видавців. Книжку "Господні комарики" можна придбати у мережі книгарень "Є". Крім того купити видання можна у редакції "Газети по-українськи" за 28 грн
 Анна БАЛАКИР
Джерело: Gazeta.ua./a>



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери