Новини

01.06.2011|09:16|Буквоїд

Решат Нурі Гюнтекін. «Пташка співуча»

Решат Нурі Гюнтекін (1889-1956) — відомий турецький письменник. Викладач історії та літератури, державний діяч, депутат меджлісу, він написав 16 романів, 6 збірок оповідань, близько 30 п´єс, перекладав твори Руссо, Сервантеса, Золя, Камю.

 

«Пташка співуча» (1922) - перший і найвідоміший роман Гюнтекіна, який одразу приніс йому популярність і майже протягом століття залишається улюбленим у читачів багатьох країн. І справді, не може залишити байдужим доля юної примхливої дівчинки Фаріде, в якій прокидається перше почуття до Кямрана і яка під впливом ревнощів різко змінює свою долю: стає вчителькою початкової школи в гірському селі. Відтепер її життя - це низка неочікуваних поворотів, пригод та переживань. Кохання та зрада, біль та радість, сльози та надія на щастя - такі вічні теми, яким присвячений цей роман, визнаний класикою світової літератури. 

Решат Нурі Гюнтекін. Пташка співуча: роман; переклад В. М. Верховеня; худож.-оформлювач Є.В. Вдовиченко. - Харків: Фоліо, 2011. - 506 с. - (Карта світу).



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери