Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Новини\Історія/Культура

Новини

31.12.2010|09:44|Буквоїд

Василь Симоненко. «Вибрані твори»

Паралельно з серією «Розстріляне Відродження» видавництво «Смолоскип» започатковує нову — «Шістдесятники», присвячену творчим здобуткам ключових постатей найцікавішого мистецько­го феномену другої половини XX століття.

Та й початку нинішнього: адже далеко не все сказано, а тим паче — опубліковано. Це стосується і нині діючих митців, і тих, що відійшли за межу, проте употужнили «духовну ауру нації» (Ліна Костенко). «Упаду я зорею, мій вічний народе, / На трагічний і довгий Чу­мацький твій шлях», — писав Василь Симоненко, прозрівши і свою долю та місію, і тружденну земну, проте й зоряну долю та місію сво­го народу.

Цілком природно, що й нову серію видань випадає розпочати саме творами цього поета, прозаїка, драматурга, критика, публіциста, з ім´ям якого має честь бути пов´язаним наше видавництво. До книжки «Ви­браних творів» увійшли вже відомі, навіть, здавалося б, хрестоматійні тексти (попри це, упорядники простежують історію їх написання, ав­торських доопрацювань, редакторських і цензурних втручань, пропо­нують власні текстологічні вирішення спірних питань), і такі, що досі лишаються поза літературно-мистецьким контекстом, не поступаючись перед популярними, а іноді й переважаючи їх своїми художніми якос­тями (простежено їх текстологічну історію).

Видання містить осяжну бібліографію та довідкову базу, а пробле­матика, порушена в передмові, додатках, примітках, розгортає нові об­рії досліджень. Для учнів і студентів, викладачів середніх та вищих на­вчальних закладів, науковців, широкого кола читачів.

Симоненко Василь. ВИБРАНІ ТВОРИ / Упоряд. А. і Д. Ткаченків. Серія «Шістдесятники». К.: Смолоскип. 2010, 852 с., 16 іл.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери