Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Події

25.10.2019|14:19|Буквоїд

В Італії видали серію книг про знаменитостей з ілюстраціями української художниці Євгенії Гапчинської

Італійське видавництво Malìa Edizioni презентувало серію подарункових книг про видатних людей з ілюстраціями української художниці Євгенії Гапчинської. Серія книг названа VITE (im)PERFETTE, що в перекладі означає “Життя недосконале”.

У кожній книжці коротко та в цікавій формі розповідаються біографії видатних особистостей: Фріди Кало, Фредді Мерк’юрі, Мерилін Монро та Леонардо да Вінчі. Портрети знаменитостей, які зображені на обкладинках книг, створювала Євгенія Гапчинська. Права на використання ілюстрацій передані компанією Art Nation, яка є правовласником бренда GAPCHINSKA. 

“У дитинстві я завжди чула від батьків і вчителів: “Ти не зможеш це зробити, як не намагайся. Це хтось може, а ти — ні!” Я так і не змирилася з цим досі! Ми звикли сприймати “відомих особистостей” поверхнево. Вони незвичайно одягнені, незвичайно поводяться, роблять незвичайні вчинки. Все це називається СМІЛИВІСТЮ!

Ці особистості, яких я зобразила — це не просто серія смішних картинок для мене. Вони — мої мотиватори! Вони — приклад для мене, для вас, для кожного. Мої картини говорять їхніми вустами: ти зможеш, ти вільний, ти кращий! Втілюй свою мрію і не слухай тих, хто не вірить в тебе!” — ділиться враженнями Євгенія Гапчинська. 

Біографії видатних особистостей писала італійська авторка Marina Migliavacca Marazza.

“Ідея передати образи героїв у притаманному GAPCHINSKA стилі, такому схожому на анімацію та казкові замальовки, надзвичайно надихають. Українській художниці вдається руйнувати бар’єри, додаючи Моні Лізі самоіронії, Мерилін Монро - нової невинності, Фріді Кало — легкості. Й усе це подається з текстом, який читається за один раз”, — ділиться враженнями про співпрацю Marina Migliavacca Marazza.

Окрім подарункових книг, у рамках колекції випускаються блокноти, щоденники, стікери для записів, чашки, еко-сумки, арт-постери, пазли, аромасаше з брендом GAPCHINSKA.

Нові книги VITE (im)PERFETTE вже знайшли своїх перших шанувальників на осінньому книжковому ярмарку Frankfurter Buchmesse 2019. Продаж прав на поширення книг планується і в інших країнах.  



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери