Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Події

24.09.2015|11:41|Буквоїд

Роулінг розповіла про родовід сім´ї Поттерів

Письменниця Дж. К. Роулінг опублікувала на присвяченому її книжкампро Гаррі Поттера сайті Pottermore текст, в якому розповіла про історію сім´ї Поттерів

Історія сім´ї Поттерів починається в XII столітті з чарівника Линфреда з Стінчкомба, "улюбленого всіма ексцентрика, чиє прізвисько Поттерер згодом трансформувалося в прізвище Поттер".

Роулінг називає Лінфреда творцем кількох чарівних зілль, що "популярні і в наші часи", а також повідомляє, що його син одружився з відьмою з Лощини Годрика — того самого села, де через вісім століть будуть вбиті батьки Гаррі Поттера Джеймс і Лілі. Саме ця відьма була володаркою плаща-невидимки, який грає важливу роль в пригоди героя Роулінг.

Наступні покоління сім´ї Поттерів були настільки ж працьовиті і ексцентричні, що і їх предок Лінфред. Згідно з розповіддю Роулінг, двоє нащадків чарівника, включаючи прадіда Гаррі на ім´я Генрі, навіть засідали в Візенгамоті, верховній раді магів.

Після редизайну на Pottermore з´являться репортажі кореспондента сайту з різноманітних пов´язаних з Гаррі Поттером подій, наприклад, прем´єр майбутнього фільму-спін-офф "Фантастичні звірі і місця їх проживання" і вистави про ранні роки хлопчика-чарівника "Гаррі Поттер і проклята дитина".

Серія з семи книг про юного чарівника Гаррі Поттера авторства Роулінг виходила з 1998 по 2007 рік. Романи були переведені на 77 мов і видані загальним тиражем більше 450 мільйонів екземплярів. Всі книги були екранізовані: з 2001 по 2011 рік вийшло вісім фільмів, головні ролі в яких виконали Деніел Редкліфф, Руперт Грінт і Емма Уотсон. У 2013 році стало відомо, що студія Warner Bros. створить фільм про одного з персонажів всесвіту Гаррі Поттера — автора підручника "Фантастичні звірі і місця їх проживання" Ньюта Скамандера.

Інформація: Gazeta.ua./a>



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери